Brød og bagerivarer bliver snart godkendt som daglig D-vitaminkilde i EU

MONTREAL, January 22, 2014 /PRNewswire/ --


Dette kan bidrage til at reducere D-vitamin mangel

De Danske Gærfabrikker, der er en del af Lallemand-koncernen, er stolte over at kunne offentliggøre at Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA)  har udstedt en positiv udtalelse om anvendelsen af bagegær (Saccharomyces Cerevisiae) beriget  med vitamin D2 i brød, rundstykker, finere bagværk og kosttilskud. Brød eller andet gærhævet bagværk bliver nye daglige kilder til D-vitamin, når de er bagt med Lallemand's bagegær, verdens første bagegær der er naturligt rig på D-vitamin.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140121/663789-a )

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140121/663789-b )

 

Prof. Dr. Christel Lamberg-Allardt,  fra Instituttet  for Fødevarevidenskab og Miljøvidenskab ved universitetet i Helsinki og formand for udvalget for systematisk gennemgang af D-vitamin for de nordiske ernæringsanbefalinger siger: "På de nordiske breddegrader, hvor der næsten ingen dermal dannelsen af ​​D-vitamin er om vinteren, er kostindtag nødvendig for at undgå D-vitamin mangel. For at sikre,at et acceptabelt D-vitamin-niveau opretholdes i befolkningen og for at mindske det sæsonbetingede fald i D-vitamin,forhøjede de nyligt offentliggjorte Nordiske Næringsstofanbefalinger en øget D-vitamin tilførsel hos aldersgruppen 2-74 år fra 7,5 mcg til 10 mcg pr. dag og for ældre ≥ 75 år til 20 mcg pr. dag. For at opnå en sådan indtagelse i hele befolkningen, er det nødvendigt med nye kilder til D-vitamin i fødevarer. Brød kunne være en ny måde at øge indtagelsen af D-vitamin og bekæmpe D-vitaminmangel ".

Jean Chagnon, Koncerndirektør for Lallemand Inc. kommenterer: "da mange europæere ikke indtager deres behov for D-vitamin, er der behov for kostkilder. EFSA's godkendelse giver bageriindustrien en gylden mulighed for at tilbyde en løsning på dette problem. Vores bagegær er en vegetarisk samt naturlig kilde til D-vitamin, således at  bagere nemt og effektivt kan øge D-vitamin indholdet i deres bagværk og i særdeleshed brød. Det vil have en positiv effekt på indtagelsen af ​​dette vigtige næringsstof ved at gøre meget af det daglige brød i Europa til en "daglig kilde" til D-vitamin. "

Lallemand's bagegær med D-vitamin forventes at blive lanceret på det europæiske marked inden sommeren 2014. Produktet kan fås som gærfløde, presset gær og tørgær.

Besøg  http://vitamind.lallemand.com/study-shows-bread-made-with-lallemand-vitad-bakers-yeast-is-as-bioavailable-as-a-vitamin-d-supplement/

for at læse om studiet "Lallemand VitaD baker's yeast is as bioavailable as a vitamin D supplement"

EFSA's publikation kan findes på: http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/3520.htm

Lallemand i Danmark, Nicolai Jensen, +45-22106854. njensen@lallemand.com

Lallemand Inc. er et privatejet canadisk selskab der har specialiseret sig i forskning, udvikling, produktion, markedsføring og distribution af gær og bakterier. Lallemand har over 2.500 medarbejdere i mere end 30 lande på alle kontinenter. De Danske Gærfabrikker er et datterselskab til Lallemand og er den førende leverandør af gær og bageriingredienser til bagerier og konsumenter i Skandinavien. Virksomhedens gær sælges under varemærket Malteserkors. Mere information kan findes på http://www.danskgaer.dk, http://www.lallemand.com og http://www.vitamind.lallemand.com.


SOURCE LALLEMAND INC.Best of Content We Love 2014 


Custom Packages

Browse our custom packages or build your own to meet your unique communications needs.

Start today.

 

PR Newswire Membership

Fill out a PR Newswire membership form or contact us at (888) 776-0942.

Learn about PR Newswire services

Request more information about PR Newswire products and services or call us at (888) 776-0942.