Hotels.com lanserar app för Windows 8

Mar 12, 2013, 04:00 ET from Hotels.com

LONDON, March 12, 2013 /PRNewswire/ --

Hotels.com, världens ledande hotellbokningssajt, lanserar två nya appar för Windows 8; en ny version av den framgångsrika appen som är speciellt utformad för mobil och ytterligare en app byggd speciellt för surfplattor med Windows 8.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120628/540164 )

De nya apparna är till för de kunder som använder Windows 8 på språng och som enkelt och snabbt vill leta efter och boka hotell, kanske kolla efter kundrecensioner eller erbjudanden som bara finns på mobilen. Vid sidan av detta finns det ytterligare möjligheter för dem som använder Hotels.com mobilt:

• Pinna en sida på sajten när som helst i appen, oavsett om det är ett specifikt hotell eller kommande bokningar. Detta ger möjlighet till omedelbar tillgång till informationen.


• "Upptäcka" regioner från hela världen direkt på startsidan, i Afrika, Asien eller Europa när man använder surfplattan. Bara "borra" sig vidare ner i olika länder, med inspiration eller specifik information för den som är osäker på vilket resmål de ska välja.

Windows 8 lanseringen är den senaste i vad som har varit en hektisk period med kundfokuserade innovationer för Hotels.com mobila team. Lanseringen av iOS och Android appar i maj 2011 markerade början på en period av snabb tillväxt inom mobila lösningar för varumärket. Detta följdes av iPad lanseringen i september 2011 och Windows 7 i april 2012. Hittills har Hotels.com appen laddats ner 15 miljoner gånger globalt och utgör en betydande och växande del av verksamheten.

Scott Booker, VD på Hotels.com, säger i en kommentar: "Vi är mycket glada över att ha lanserat Windows 8 apparna för våra användare. Vårt team har arbetat outtröttligt för att bygga applikationer som är anpassade till behoven hos våra kunder och de som använder detta operativsystem. Vi har haft en mycket tydlig strategi under hela utvecklingen av våra mobila produkter; att bygga applikationer som är särskilt utformade för enskilda enheter och operativsystem. Vi tror inte på en one-size-fits-all metod och denna lansering är den senaste nyheten i denna process. Våra nuvarande appar har laddats ner globalt av 15 miljoner användare och vi ser fram emot att se Windows 8 apparna bidrar till en ökning av antalet."

Apparna från Hotels.com erbjuder kunderna tillgång till nästan 200 000 hotell världen över på mer än 25 000 resmål, mer än 20 000 sista minuten-erbjudanden, mer än 7 miljoner användarrecensioner och erbjudanden i närheten av där användaren befinner sig.

Hotels.com är en ledande online bokningssajt för hotell med nästan 200 000 hotell på 25 000 resmål i över 200 länder världen över, från internationella kedjor och all-inclusive resorts till lokala favoriter och bed & breakfasts - tillsammans med all information som krävs för att boka den perfekta vistelsen. Hotels.com har fördel av ett av de största hotellteamen i branschen, som förhandlar sig till de bästa priserna för kunderna, erbjuder återkommandet reor, specialerbjudanden och kampanjer. Nyhetsbrevet ger kunderna information om exklusiva erbjudanden och påminnelser om kommande reor. På sajten finns 7 miljoner recensioner från hotellgäster som verkligen har bott på hotellen, vilket kan vara till stor hjälp vid bokning av hotellrum. Genom att använda det branschledande lojalitetsprogrammet Welcome Rewards kan kunderna få en extra natt efter tio samlade nätter på mer än 85 000 hotell. Om en kund kan hitta samma hotell till ett lägre pris (vid betalning i förväg) matchar Hotels.com erbjudandet. Resenärer kan boka online eller kontakta det svenska kundcentret på 0771 59 30 59. Special-appar för mobiltelefoner och surfplattor kan laddas ner på http://www.hotels.com/deals/mobile_app/ och gör det möjligt för kunder att boka på resande fot och ta del av 20 000 sista minuten-erbjudanden. De senaste åtta åren har Hotels.com publicerat, två gånger om året, en prisbelönt rapport om trender inom internationella hotellpriser vid namn Hotel Price Index. Den ges ut i specialversioner för 31 länder http://sv.hotels.com/press/hotellprisindex.html. Följ Hotels.com på Facebook, Twitter och Youtube. Hotels.com är en del av Expedia Inc, världens största reseföretag online med en omfattande portfolio som innehåller några av världens mest välkända varumärken.

SOURCE Hotels.com