Scanbio Marine Group Kjøper Biokraft Marin AS

TRONDHEIM, Norge, 9. juli 2013 /PRNewswire/ -- Scanbio Marine Group AS ("Scanbio"), kunngjorde i dag å ha kjøpt selskapet Biokraft Marin AS ("Biokraft Marin"). Scanbio er en ledende produsent av konsentrert fiskeprotein, fiskemel og fiskeolje fra ferske og ensilerte biprodukter av fisk. Biokraft Marin har base i Selva i Norge og er et datterselskap av Biokraft AS. Selskapet innhenter, lagrer og behandler biprodukter av fisk i kategori 2. Finansielle betingelser er ikke offentliggjort.

Biokraft Marin ble dannet som et heleid datterselskap av Biokraft AS i august 2010.  Selskapet bedriver innsamling og lagring av biprodukter fra død og syk fisk (kategori 2) fra oppdrettsnæringen i Norge. Produktene blir deretter prosessert til fiskeolje og et biomassesubstrat. Selskapet har to fartøyer langs norskekysten og gode relasjoner med en rekke viktige fiskeoppdrettsanlegg i den midtre og nordlige delen av Norge. Biokraft Marin driver også et moderne prosessanlegg for biprodukter i Selva (Norge).

Håvard Grøntvedt, administrerende direktør i Biokraft Marin, vil sammen med resten av personalet i Biokraft Marin slutte seg til Scanbio.

"Vi er glade for kjøpet av Biokraft Marin, som i vesentlig grad øker tilgangen til bærekraftige biprodukter av fisk i kategori 2.Samtidig forbedrer vi vår evne til å tilby en nyttig tjeneste til den økende akvakulturbransjen, ved å hjelpe oppdretterne med å følge det stadig strengere regelverket for biosikkerhet", sa Andreas Kvame, administrerende direktør i Scanbio. "Tilslutningen av Biokraft Marin gjør det mulig for oss å øke driftseffektiviteten og yte bedre tjenester til mange av verdens største akvakulturbedrifter, samtidig som vi strømlinjeformer produksjon og logistikk gjennom konsolidering av aktiva. Dette er også i tråd med Scanbios forretningsmodell for redusering av avfall og konvertering av ellers ubrukte biprodukter til verdifulle ingredienser for både dyrefôr- og nå også til bioenergisektoren. Vi ser frem til å ønske det dyktige personalet i Biokraft Marin velkommen til Scanbio."

Grøntvedt uttalte at "Scanbio er velkjent for sin ledende stilling innen vår sektor. Vi mener at Biokraft Marins gode forhold til fiskeoppdrettere i Norge og vårt nybygde prosessanlegg i Selva, vil være svært gunstig for Biokraft Marin og Scanbio. Våre kunder og leverandører kan forvente samme kvalitetsservice fra Biokraft Marin også i fremtiden. Vi ser frem til å forene våre krefter med Scanbio og skape vekst i det sammenslåtte selskapet."

Om Scanbio Marine Group AS

Scanbio ble opprettet i 1984 i Bjugn (Norge) og er et porteføljeselskap for Paine & Partners, LLC. Selskapet er spesialisert innen produksjonen av konsentrert fiskeprotein, fiskeolje og fiskemel fra ferske, preserverte biprodukter (silasje) og ferske råmaterialer. Scanbio har tre produksjonsanlegg i Norge, samt salgsvirksomheter i Skottland.

Om Biokraft Marin AS

Biokraft Marin AS er lokalisert i Selva (Norge) og ivaretar innsamling og lagring av biprodukter fra fisk i kategori 2 fra fiskeoppdrettsanlegg i Norge. Biokraft Marin AS prosesserer biproduktet til fiskeolje og et biomassesubstrat.

Om Paine & Partners, LLC

Paine & Partners er engasjert innen egenkapital for management buyouts, transaksjoner for privatisering samt utvidelser og vekstprogrammer for selskaper. Paine & Partners er kun engasjert i vennligstilte transaksjoner som utvikles i samarbeid med et selskaps ledelse, styre og aksjonærer. Bedriften foretar for tiden investeringer gjennom fondet Paine & Partners Capital Fund III, L.P. med en verdi på $1,2 milliarder, samt gjennom tilhørende enheter. For mer informasjon, se www.painepartners.com.

Kontaktopplysninger:

For Scanbio:
Andy Brimmer / Aaron Palash / Bryan Darrow
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
+1 212-355-4449

SOURCE Scanbio Marine Group ASMore by this Source


Custom Packages

Browse our custom packages or build your own to meet your unique communications needs.

Start today.

 

PR Newswire Membership

Fill out a PR Newswire membership form or contact us at (888) 776-0942.

Learn about PR Newswire services

Request more information about PR Newswire products and services or call us at (888) 776-0942.