Cambium Networks zavedla platformu cnMaestro™ pro správu životního cyklu sítí end-to-end pro všechny produkty

24 Srpen, 2015, 13:00 BST Od Cambium Networks

- Cloudové řešení umožňuje rychlé využití a snadný provoz sítí až se stovkami tisíc zařízení -

ROLLING MEADOWS, Illinois, 24. srpna 2015 /PRNewswire/ -- Cambium Networks™,, přední světový poskytovatel bezdrátových širokopásmových řešení, dnes představil cnMaestro™, což je platforma dostupná v cloudu nebo využitelná jako záloha, vybudovaná od základů pro bezpečnou správu životního cyklu sítí end-to-end: správu inventáře, onboard zařízení, každodenní operace a údržbu. Tím, že cnMaestro nabízí plnou viditelnost v rámci sítě, výrazně zjednodušuje správu všech síťových zařízení.

Video - http://origin-qps.onstreammedia.com/origin/multivu_archive/PRNA/ENR/Cambium-Networks-082115-1.mp4
Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140613/117974

Klíčové funkce cnMaestro:

• Plná viditelnost v rámci sítě:
    • Jedna skleněná tabule ke správě celé sítě, včetně zpětných linků point-to-point (PTP), přístupu point-to-multipoint (PMP) a WiFi.
    • Vyhrazené přístrojové desky pro každé zařízení, se společným a centralizovaným upgradem a pracovní toky konfigurace zařízení k minimalizaci výukové křivky pro správce sítě
  • End-to-end řešení problémů klientů:
    • Funkce jednoho kliknutí odhaluje celý řetězec síťových uzlů souvisejících s problémovou oblastí, zobrazuje výsledky výkonu a testů latence, stejně jako kontrol zdraví na úrovni dílčích systémů na jedné obrazovce
    • Správci uvidí prvky sítě na mapách Google nebo půdorysných mapách, které mohou způsobovat problémy, a stanoví včasné řešení
  • Hladké využití:
    • Definovat předem konfigurace zařízení a automaticky je aplikovat v době instalace
    • Zajistit, aby byly velké sítě udržovány v aktuálním stavu snadnou správou upgradů softwaru a změn v konfiguraci
  • Kontrolní zařízení WiFi:
    • Řídí, konfiguruje a koordinuje přístupové body WiFi v rámci Cambium Networks (AP) k agregování statistik sítě, prosazuje pravidla přístupu do sítě, umožňuje bezproblémový roaming mezi lokalitami a zajišťuje komplexní přístup hostů pro veřejné hotspoty WiFi.

„Přesunutí kontrolního zařízení přístupu do cloudu umožňuje bezdrátovým operátorům a poskytovatelům internetových služeb zajištění kvality služeb (Quality of Service - QoS) na nestřežených veřejných a soukromých hotspotech. Schopnost garantovat službu komerční úrovně s platformou, která podporuje využití WiFi jakožto řízené služby, otevírá nový trh pro mobilní síťové operátory (mobile network operators - MNO) a WISP a možnost spravovat zařízení WiFi v cloudu umožňuje nejen udržovat jejich celkové náklady vlastnictví (total cost of ownership - TCO), ale také jim umožňuje nabízet nové cenové plány jak pro majitele hotspotů, tak pro koncové uživatele," uvedla Sue Rudd, ředitelka analýzy poskytovatelů služeb společnosti Strategy Analytics.

Zabudované kontrolní zařízení WiFi v rámci cnMaestro pro cnPilot přináší klíčové vlastnosti řešení WiFi hotspotů, které pomáhají zajišťovat přístup hostů k WiFi a monetizaci WiFi sítí. Kontrolní zařízení WiFi řídí a koordinuje všechny AP WiFi a představuje agregované statistiky sítě a tím umožňuje síťovým operátorům centrálně řídit pravidla přístupu k síti napříč AP a zajišťuje konzistentní uživatelskou zkušenost. S tím, že jsou všechny AP viditelné na jednom kontrolním panelu, mohou síťoví operátoři snadno spravovat více lokalit a organizovat využití s vysokou hustotou, což vede ke zlepšení WiFi zkušenosti platících uživatelů.

„Dříve to bylo tak, že kdykoliv zákazník zavolal a stěžoval si na špatnou službu, naše viditelnost prostředí zákazníka končila na IP adrese. Díky cnMaestro může nyní náš personál prohlížet, kontrolovat a řešit problémy celé sítě od AP až k routeru zákazníka. Mimo to je cnMaestro nástrojem, který můj tým používá každý den k řízení a správě sítě," uvedl Eric Ozrelic, prezident společnosti Webformix.

„Naším cílem při vývoji cnMaestro bylo vyřešit co nejvíce problémových bodů týkajících se viditelnosti sítě a správy, se kterými se naši zákazníci potýkají. Vytvořili jsme cloudové řešení s jednoduchým prohlížením všeho, co se v síti děje, a to na jedno kliknutí a v reálném čase," uvedl Atul Bhatnagar, prezident a generální ředitel společnosti Cambium Networks. „Protože jsou průmyslové, firemní a rezidenční sítě neustále tlačeny k poskytování vysoce kvalitní konektivity, bezpečnosti a škálovatelnosti k podpoře plánů růstu, cnMaestro se stane vysoce hodnotným nástrojem, který firmám pomůže fungovat efektivněji a s větší ziskovostí."

Platforma cnMaestro bude dostupná na celém světě v polovině září 2015.

O Cambium Networks:

Cambium Networks je přední světový poskytovatel bezdrátových širokopásmových řešení, které propojují nespojitelné. Prostřednictvím svého širokého portfolia spolehlivých, škálovatelných a bezpečných širokopásmových platforem point-to-point (PTP) a point-to-multipoint (PMP) společnost Cambium Networks umožňuje všem poskytovatelům služeb, firmám, vládním a vojenským agenturám, naftovým, plynařským společnostem a poskytovatelům veřejně prospěšných služeb, poskytovatelům internetových služeb a sítím veřejné bezpečnosti vybudovat silné a snadno udržitelné komunikační sítě. Společnost Cambium Networks má sídlo u Chicaga, její centra výzkumu a vývoje se nacházejí v americkém Ashburtonu, Spojeném království a v Bangalore v Indii a tato společnost poskytuje své služby řadě důvěryhodných globálních distributorů. Další informace najdete na: www.cambiumnetworks.com a www.connectingtheunconnected.org.

Golin pro Cambium Networks – Cyrus Hedayati
+1-415-318-4377