Kanál Nanning prohlubuje spolupráci mezi Čínou a zeměmi ASEAN

01 Říjen , 2015, 03:09 BST Od Nanning Municipal Bureau of News

NANNING, Čína, 30. září 2015 /PRNewswire/ -- 12. expozice Čína-ASEAN (CAEXPO) byla ukončena 21. září ve městě Nanning poté, co se konalo 27 fór na vysoké úrovni a podepsalo se 62 mezinárodních a 107 národních smluv o obchodní spolupráci.

Fotografie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150930/272287

Město Nanning je trvalým místem konání výstavy CAEXPO od roku 2004 a stalo se důležitým kanálem k prohloubení spolupráce mezi Čínou a zeměmi ASEAN, stejně jako k propojení zemí podél Námořní hedvábné stezky 21. století.

V současné době Kambodža, Laos, Myanmar, Thajsko, Vietnam a Malajsie v Nanningu zřídily své příslušné konzuláty a 77 společností ze zemí ASEAN v Nanningu investovalo do roku 2014 více než jednu miliardu amerických dolarů.

Nanning se stal dopravním spojem díky vysokorychlostní železnice spojující 13 provincií a měst v Číně.

Přeshraniční maloobchodní internetové obchodování bylo zahájeno poté, co bylo toto město v srpnu 2014 vybráno jako pilotní město služeb přeshraničního elektronického obchodování v Číně.

Fórum informačního přístavu Čína-ASEAN bylo 13. září inaugurováno v Nanningu a účastníci vedli hluboké debaty a rozhovory ohledně rozvoje přeshraničního internetového obchodování.

Město Nanning vyhradilo plochu o rozloze 33 km2  v novém obvodu Wuxiang jakožto místo základny informačního přístavu Čína-ASEAN, který pomůže vybudovat Ekonomický pás podél Hedvábné stezky a Námořní hedvábnou stezku 21. století a zároveň bude představovat výhodu jak pro lidi z Číny, tak pro osoby z ASEAN.

Odkazy na přiložené snímky:

ZDROJ Nanning Municipal Bureau of News