Mezinárodní společnost pro estetickou plastickou chirurgii předložila globální statistiku kosmetických zákroků

08 Červenec , 2015, 14:00 BST Od International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS)

--V roce 2014 bylo na světě provedeno více než 20 milionů kosmetických zákroků.

HANOVER, New Hampshire, 8. července 2015 /PRNewswire/ -- Podle statistiky, kterou dnes vydala Společnost pro estetickou plastickou chirurgii (International Society of Aesthetic Plastic Surgery - ISAPS), což je přední mezinárodní společnost pro estetickou plastickou chirurgii s více než 2700 členy z řad plastických chirurgů z 95 zemí, kteří získali certifikaci rady, bylo v roce 2014 na celém světě provedeno více než 20 milionů kosmetických chirurgických a nechirurgických zákroků   Botulotoxin je i nadále nejpopulárnějším kosmetickým zákrokem jak u mužů, taky žen. Z chirurgických zákroků je u žen nejčastějším zákrokem zvětšení prsou, zatímco u mužů převažuje operace očních víček.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150706/230504LOGO

Celou zprávu, tiskovou zprávu a Rychlá fakta je možno nalézt na internetových stránkách ISAPS (www.isaps.org) v sekci NOVINKY.

„Zlepšili jsme svou metodiku průzkumu, aby odrážela detailní profil našeho oboru", poznamenal prezident společnosti ISAPS Susumu Takayanagi, MD. „Naše společnost se zavazuje k tomu, že se bude při vytváření této cenné zprávy řídit solidní analytickou praxí."

Země, kde se v roce 2014 provedlo nejvíce kosmetických chirurgických a nechirurgických zákroků:

• Spojené státy - 4 064 571 – (20,1 %)
  • Brazílie - 2 058 505 – (10,2 %)
  • Japonsko – 1 260 351 (6,2 %)
  • Jižní Korea – 980 313 (4,8 %)
  • Mexiko - 706 072 - (3,5 %)
  • Německo - 533 622 - (2,6%)
  • Francie – 416 148 (2,1%)
  • Kolumbie – 357 115 (1,8%)

Hodnocení jsou založena výlučně na těch zemích, ze kterých přišla dostatečná odpověď na průzkum, a údaje byly považovány za reprezentativní.

Nejčastější kosmetické chirurgické zákroky provedené v roce 2014:

• Operace očních víček – (1 427 451)
  • Liposukce (1 372 901)
  • Zvětšení prsou - (1 348 197)
  • Fat Grafting (metoda přenosu tuku) – (965 727)
  • Rinoplastika – (849 445)

Nejčastější provedené kosmetické nechirurgické zákroky:

• Botuloxin (4 830 911)
  • Kyselina hyaluronová (2 690 633)
  • Odstranění chloupků (1 277 581)
  • Chemický peeling (493 043)
  • Odstraňování vrásek laserem (480 271)

U žen bylo provedeno více než 17 milionů kosmetických zákroků, což činí 86,3 % z celkového počtu. Chirurgické zákroky, které byly v roce 2014 u žen provedeny nejčastěji:

• Zvětšení prsou
  • Liposukce
  • Operace očních víček
  • Fat Grafting (metoda přenosu tuku)
  • Plastika břicha

U mužů bylo provedeno více než 2,5 milionů kosmetických zákroků, což činí 13,7% z celkového počtu. Chirurgické zákroky, které byly v roce 2014 u mužů provedeny nejčastěji:

• Operace očních víček
  • Rinoplastika
  • Liposukce
  • Gynekomastie
  • Fat Grafting (metoda přenosu tuku)

Poslední statistika ISAPS ukazuje, že se kosmetická chirurgie diverzifikuje díky novým technikám a trendům v zákrocích.

O ISAPS:

Mezinárodní společnost pro estetickou plastickou chirurgii (The International Society of Aesthetic Plastic Surgery - ISAPS) je uznávaná jako přední mezinárodní společnost se členy z řad plastických chirurgů, kteří získali certifikaci rady. Společnost ISAPS byla založena v roce 1970 a má tři poslání: vzdělávat členy ISAPS v oblasti nejnovějších chirurgických technik, informovat veřejnost a podporovat bezpečnost pacientů.  Žadatelé o členství v ISAPS jsou důkladně prověřováni, aby se zajistilo, že mají rozsáhlé vzdělání v celém spektru chirurgických a nechirurgických estetických zákroků.

ZDROJ International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS)