Přední poskytovatel přímého úvěrování SoFi získal miliardu dolarů v kole financování řady E pod vedením SoftBank

01 Říjen , 2015, 13:06 BST Od SoFi

Doposud největší kolo financování v oblasti finančních technologií bude motorem expanze SoFi coby partnera v poskytování primárních finančních služeb úspěšným odborníkům

SAN FRANCISCO a TOKYO, 1. říjen 2015 /PRNewswire/ -- SoFi, jeden z předních poskytovatelů přímého úvěrování (neboli marketplace lender) v zemi, a skupina SoftBank Group ("SoftBank") dnes oznámili poskytnutí financování v řadě E ve výši 1 miliardy dolarů pod vedením SoftBank – doposud se jedná o nejvyšší samostatné kolo financování v oblasti finančních technologií. Ke stávajícím investorům podílejícím se na tomto kole patří Third Point Ventures a pobočky Third Point LLC, Wellington Management Company LLP, Institutional Venture Partners (IVP), RenRen, Baseline Ventures, DCM Ventures a další. Toto financování urychlí růst SoFi coby partnera v oblasti primárních finančních služeb pro úspěšné spotřebitele zklamané ze služeb tradičních bank.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150930/272348
Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150910/265431LOGO
PDF - http://origin-qps.onstreammedia.com/origin/multivu_archive/ENR/272423-Sofi-final-visual-fact-sheet.pdf

Kolo financování řady E zvýší celkové investice do vlastního kapitálu v SoFi na úroveň 1,42 miliard dolarů. Firma je zisková od roku 2014. Toto navýšení kapitálu krátce po kole financování řady D, ke kterému došlo v únoru 2015, svědčí o rychlém růstu společnosti a o jejím vedoucím postavení v příslušné kategorii.

"SoFi pokračuje v novém vymezování očekávání spotřebitelů v oblasti finančních služeb", uvedl Mike Cagney, výkonný ředitel a spoluzakladatel společnosti SoFi "Toto financování přinese dramatický rozmach našich novátorských služeb i zkušeností a bude představovat smysluplný přínos pro finančně odpovědné jedince. Naše směřování je jasné: jsme na dobré cestě stát se nejdůvěryhodnějším partnerem v oblasti finančních služeb v USA", dodal k tomu.

Společnost SoFi začala narušovat status quo v roce 2011, kdy jako první začala umožňovat absolventům vysokých škol konsolidovat a refinancovat vládní i soukromé studentské půjčky. Od té doby rozšířila nabídku svých služeb i na hypotéky, refinancování hypoték i osobních půjček a zároveň se jí podařilo vybudovat špičkovou loajalitu zákazníků ve svém odvětví. Dodnes společnost poskytla půjčky za více než 4 miliardy dolarů a očekává se, že do konce roku 2015 přesáhne v hodnotě financovaných půjček hodnotu 6 miliard dolarů.

"SoftBank se snaží investovat do velkých odvětví nebo zeměpisných oblastí, které jsou zralé na změnu", uvedl Nikesh Arora, prezident a provozní ředitel skupiny SoftBank Group Corp. "Tato investice pomůže SoftBank se zviditelnit v sektoru finančních služeb, což je jedno z největších a nejdůležitějších odvětví na světě. SoFi je zcela evidentně společností, která do oblasti finančních technologií přináší zásadní změny", dodal.

Financování řady E bude hybnou silou růstu společnosti SoFi v oblasti inovace produktů i jejich poskytování, posílí to hodnoty komunity i celý tým.

Růst v oblasti inovací produktů a jejich poskytování
Nové financování výrazně posílí netradiční přístup SoFi, její zákaznické služby, které jsou nejlepší ve své třídě, i produktovou inovaci. V nadcházejících měsících bude společnost:

• Výrazně rozšiřovat svoji nabídku, protože se snaží prohloubit vztahy se svými členy a pomáhat jim po celý život dosahovat celoživotních finančních cílů.
  • Pokračovat v investicích do svého vlastního originálního modelu úpisu úvěrového rizika.
  • Dále zjednodušovat přístup zákazníků k našim službám a více jich poskytovat přes internet, zejména prostřednictvím mobilních telefonů.

Hodnota pro komunitu
SoFi se zavazuje poskytovat své komunitě hmatatelnou hodnotu, kterou nikde jinde nenalezne. V důsledku tohoto financování bude společnost:

• Rozšiřovat služby pro své členy, které společnost odlišují od ostatních poskytovatelů finančních služeb, včetně svého podnikatelského programu (Entrepreneur Program) a týmu profesních služeb (Career Services).
  • Investovat do dalších služeb pro své členy, od tvrdého základního školicího tábora pracovní přípravy až k nabídce exkluzivních pracovních příležitostí pro členy komunity SoFi.

Tým
Společnost se sídlem v San Francisku má v současnosti více než 400 zaměstnanců na plný úvazek a do konce tohoto roku očekává přijetí dalších minimálně 100 zaměstnanců. Aby měla společnost dostatek místa pro své rozrůstající se týmy pracovníků v oblasti prodeje, služeb a úpisů, rozhodla se:

• Zdvojnásobit své kancelářské prostory v kalifornském Healdsburgu na 20 tisíc čtverečných stop.
  • Rozšířit svoji padesátičlennou technickou kancelář v městě Helena, v Montaně, společně s kancelářemi ve Washingtonu, DC, a ve Friscu, v Texasu.

O SoFi
SoFi je lídrem v oblasti přímého úvěrování a největším poskytovatelem refinancování studentských půjček, přičemž doposud poskytla půjčky v hodnotě více než 4 miliard dolarů. Naše společnost transformuje finanční služby pro úspěšné profesionály refinancováním studentských půjček, poskytováním hypoték, refinancováním hypoték a poskytováním osobních půjček. Na rozdíl od tradičních věřitelů náš vlastní model upisování zohledňuje zásluhy a pracovní historii, abychom mohli našim členům poskytnout jedinečné úvěrové produkty, jaké by jinde nenalezli. Individuálním a institucionálním investorům nabízíme schopnost mít pozitivní společenský dopad v komunitách, na kterých jim záleží, a zároveň dosahovat působivého zhodnocení. Více informací naleznete na sofi.com.

O SoftBank Group
SoftBank Group je globálním technologickým hráčem, který se snaží být motorem informační revoluce prostřednictvím podpory novátorských podnikatelů. Skupina SoftBank Group zahrnuje holdingovou společnost SoftBank Group Corp. (TOKYO:9984) a její globální portfolio firem, mezi něž patří progresivní poskytovatelé telekomunikačních, mediálních a internetových sužeb i poskytovatelé čistých energetických technologií. Více informací naleznete na SoftBank.com.

Pro dotazy médií:

SoFi