Roche Diabetes Care a Senseonics oznámily uzavření distribuční smlouvy pro systém Eversense® CGM, první implantovatelný snímač hladiny glukózy s dlouhodobým účinkem

26 Květen , 2016, 10:19 BST Od Roche Diabetes Care

BASILEJ, Švýcarsko, May 26, 2016 /PRNewswire/ --

- Křížový odkaz: Fotografie jsou k dispozici u agentury AP Images (http://www.apimages.com) a na webové stráncehttp://www.presseportal.de/nr/120311

Eversense je první implantovatelný snímač pro nepřetržité monitorování hladiny glukózy (CGM), který dokáže měřit hladinu glukózy v krvi po dobu až 90 dní bez nutnosti pravidelné týdenní výměny snímače a bez nutnosti nošení dalšího přijímacího zařízení.

Tento systém umožní pacientům s diabetem lépe zvládnout jejich onemocnění a nabídne jim větší flexibilitu, spolehlivost a diskrétnost.

Společnost Roche (index SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) dnes oznámila uzavření výhradní distribuční smlouvy s firmou Senseonics Holding Inc., která se týká nového systému Eversense® CGM. Distribuční smlouva se týká prodeje tohoto systému v Itálii, Německu a Nizozemsku. Tento systém je určen pro trvalé monitorování hladiny glukózy po dobu až 90 dnů, oproti 7 respektive 14 dnům, které nabízí stávající na trhu dostupné neimplantovatelné CGM systémy. Snímač je implantován pod kůži paže a komunikuje s nabíjecím a vyjímatelným chytrým vysílačem, který má pacient na paži. Informace o hladině glukózy a trend vývoje koncentrace glukózy v krvi se přenáší do mobilní aplikace Eversense. Navíc chytrý vysílač automaticky uživatele upozorňuje když se hladina glukózy v krvi dostane na příliš vysokou nebo naopak nízkou hodnotu. Tyto funkce poskytují diabetikům důležité informace o hladinách glukózy a trendech jejího vývoje v reálném čase po celý den. Díky tomu tak diabetici mohou flexibilně a diskrétně lépe zvládat své onemocnění. Na základě ustanovení smlouvy bude v krátké době zahájen prodej tohoto CGM zařízení nejprve v Itálii, Německu a Nizozemsku. Zařízení má certifikaci CE. Obě firmy společně zpřístupní systém Eversense diabetikům prostřednictvím klinik a lékařských ordinací, které absolvovaly školení v používání systému.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160524/371641 )

"Těšíme se na to, až našim zákazníkům nabídneme tuto moderní pomůcku pro léčbu diabetu. Tento systém představuje skvělý doplněk k našemu portfoliu produktů Accu-Chek®," uvedl Marcel Gmuender, ředitel divize léčby diabetu firmy Roche. "Po představení našeho systému Accu-Chek Insight CGM na konci minulého roku, nyní naplňujeme náš závazek umožnit diabetikům přístup k inovativním řešením a nabízíme jim dvě nová řešení CGM, která uspokojí potřeby pacientů a opravdu jim pomohou."

O nepřetržitém monitorování glukózy (CGM)

Nepřetržité monitorování hladiny glukózy je považováno za nejvýznamnější průlom v léčbě diabetu v posledních letech.[1] Tento systém nabízí diabetikům na inzulinové léčbě cenné doplňkové informace, které jim pomáhají udržovat optimální hladinu glukózy v krvi a současně přispívají ke snížení četnosti závažných hyperglykemických či hypoglykemických stavů. Zařízení CGM měří hladinu glukózy v krvi nepřetržitě prostřednictvím malého snímače, který je implantován do podkoží a měří koncentraci glukózy v intersticiální tekutině. Výhodou systémů CGM je, že poskytují uživateli v reálném čase informace o trendech vývoje koncentrace glukózy během celého dne. Zařízení CGM je možné naprogramovat tak, aby uživatele upozornily v případě, kdy je hladina glukózy příliš nízká nebo naopak příliš vysoká.

O společnosti Senseonics

Senseonics Holdings, Inc. je medicínská technologická firma, která se zabývá návrhem, vývojem a prodejem zařízení pro monitorování hladiny glukózy. Tato zařízení usnadňují diabetikům život a poskytují jim důležité informace o jejich onemocnění. První generace přístrojů pro nepřetržité monitorování hladiny glukózy (CGM) s názvem Eversense® se skládá z malého snímače, chytrého vysílače a mobilní aplikace. Snímač, který funguje na bázi technologie fluorescenčního snímání se instaluje pod kůži a komunikuje s chytrým vysílačem, který bezdrátově přenáší informace o hladině glukózy do mobilního zařízení. Po instalaci snímače tento nepřetržitě a přesně měří hladiny glukózy.

Další informace najdete na webové stránce http://www.senseonics.com.

O společnosti Roche

Roche je globálním průkopníkem v oblasti léčiv a diagnostických technologií, které zlepšují život pacientů a posouvají vědu vpřed.

Roche je největší biotechnologickou společností na světě, která nabízí řešení v oblastech onkologie, imunologie, infekčních onemocnění, očního lékařství a také onemocnění centrální nervové soustavy. Roche je také světovou jedničkou v in vitro diagnostice, diagnostice rakoviny z tkání a také předním hráčem v oblasti řešení pro léčbu diabetu. Díky tomu, že má silnou pozici jak v oblasti léčiv, tak diagnostických technologií pod jednou střechou, je firma Roche jedničkou v oblasti personalizované zdravotní péče - strategie, která se snaží najít pro každého pacienta tu správnou a nejlepší léčbu šitou na míru.

Firma Roche byla založena v roce 1896 a od svého vzniku se zabývá prevencí, diagnostikou a léčbou nemocí a poskytováním trvale udržitelného přínosu pro společnost. Dvacet devět léků, které firma Roche vyvinula zařadila Světová zdravotnická organizace do seznamu životně důležitých léčiv a patří mezi ně život zachraňující antibiotika, antimalarika i léky na rakovinu. V rámci indexu trvalé udržitelnosti Dow Jones byla firma Roche jmenována jedničkou v trvalé udržitelnosti v segmentu firem z oblasti farmakologie, biotechnologie a přírodních věd, a to sedm let po sobě.

Skupina Roche Group se sídlem ve švýcarské Basileji působí ve více než 100 zemích světa a v roce 2015 zaměstnávala více než 91 700 lidí. V roce 2015 firma Roche investovala 9,3 miliard švýcarských franků do výzkumu a vývoje a její tržby činily 48,1 miliardy švýcarských franků. Firma Genentech z USA, je stoprocentně vlastněnou dceřinou společností skupiny Roche Group. Společnost Roche je také majoritním akcionářem firmy Chugai Pharmaceutical v Japonsku.

Další informace najdete na webové stránce http://www.roche.com.

O firmě Roche Diabetes Care

Roche Diabetes Care je průkopníkem na poli monitorovacích systémů glukózy a je také světovou jedničkou v oblasti systémů a služeb pro léčbu diabetu. Již více než 40 let umožňuje značka Accu-Chek diabetikům žít normální a aktivní život a současně pomáhá zdravotníkům optimálně léčit pacientovo onemocnění. Dnes představuje značka Accu-Chek celé portfolio inovativních produktů pro diabetiky a zdravotníky a řešení pro snadnou a účinnou léčbu diabetu, od systémů pro monitorování hladiny glukózy, přes správu informací až po dávkování inzulinu. Pod značkou Accu-Chek se prodávají glukometry, inzulinové pumpy, odběrová zařízení, systémy pro správu dat a vzdělávací programy, které zlepšují výsledky léčby.

Další informace najdete na webové stránce http://www.accu-chek.com.

Všechny obchodní značky použité nebo zmíněné v této tiskové zprávě jsou chráněny zákonem.

Odkazy z článku: 1 Clarke SF and Foster JR.. Br J Biomed Sci. 2012;(3)2:83-93

Pro další informace kontaktuje:
Roche Diabetes Care
Oddělení globální komunikace