Toyota pořádá deváté slavnostní předávání cen umělecké soutěže Auto snů

28 Srpen, 2015, 06:51 BST Od Toyota Motor Corporation

TOKYO, 26. srpna 2015 /PRNewswire/ --

/UPDATE -- Toyota Motor Corporation/

U tiskové zprávy „Toyota pořádá deváté slavnostní předávání cen umělecké soutěže Auto snů", vydané dne 26. srpna 2015 společností Toyota Motor Corporation prostřednictvím PRNewswire, jsme byli zdrojem upozorněni, že v sekci Související stránky má být uvedeno „- Stránky kampaně: http://dreamcar-collection.com", namísto „- Stránky kampaně: www.dreamcar-of-the-day.com", jak bylo původně nedopatřením uvedeno. Úplná opravená zpráva následuje:

Od roku 2004 vyzývá společnost Toyota Motor Corporation děti z celého světa, aby zapojily svou tvořivost a vytvořily svá Auta snů. Výsledky bývají od impozantně praktických až po naprosto neobvyklé, ale co je nejdůležitější, všechny ukazují na bohatou představivost a všechny jsou zcela jedinečné. Nejenže přinášejí inspiraci pro výrobu nových vozů, ale také připomínají Toyotě, jakým zodpovědným občanem světa by měla být: ať už pomáhat malým děvčátkům v Rumunsku učit se číst, nebo chránit životní prostředí v Paraguayi.

(Video: https://www.youtube.com/watch?v=osmcQntcLas)

Odezva na letošní soutěž byla ohromující: Toyota obdržela rekordní počet 875 000 uměleckých děl z 81 zemí a regionů. Národní soutěže se konaly do března 2015, kde vybrané práce postoupily do světové soutěže, která se konala v květnu 2015. Práce, které byly zaslány do celosvětové soutěže, byly hodnoceny prezidentem Toyoty panem Akio Toyoda a nezávislou odbornou porotou pro oblast umění a automobilového průmyslu a vítězové byli v srpnu pozváni do Japonska na deváté slavnostní předávání cen.

V letošním roce získaly zlaté ocenění děti ze Srí Lanky, Rumunska a Paraguaye ve třech věkových kategoriích. Navíc bylo vítězi, který byl vybrán exkluzivně prezidentem Toyoda, uděleno zvláštní ocenění, a další vítězové (dle výběru výkonného zástupce prezidenta Mitsuhisa Kato) získali nově vytvořené ocenění Engineering Inspiration Award.

Pro podrobnější dokumentaci, obrázky a videa navštivte naše tiskové stránky: http://www.image.net/dream_car_art_contest_2015