Viettel posiluje globální portfolio akvizicí společnosti Beeline Cambodia jakožto součást svých plánů globální expanze

08 Duben, 2015, 14:00 BST Od Viettel Global Investment Jsc

-- První vietnamská společnost, která přebírá aktivního telekomunikačního operátora ze zahraničí jakožto součást strategie globální expanze společnosti Viettel.

PHNOM PENH, Kambodža, 8. dubna 2015 /PRNewswire/ -- Společnost Viettel (Cambodia) Pte. Ltd. (Metfone) oznámila, že se dohodla na nákupu aktiv a telekomunikačních licencí společnosti Sotelco Ltd. (Beeline Cambodia), včetně jejich licencí na frekvence 2G, 3G a 4G. Tato milníková dohoda, kdy vietnamská společnost poprvé převzala aktivního telekomunikačního operátora ze zahraničí, je součástí strategie globální expanze, kterou společnost zahajuje.

„Naše investice do Beeline Cambodia je v dokonalém souladu s naší globální vizí a rozvojovým plánem stát se do roku 2020 přední telekomunikační společností. Neustále vyhledáváme další investiční příležitosti u telekomunikačních operátorů ze všech částí světa a stanovili jsme si za cíl investovat do roku 2020 ve 20 zemích", uvedl Tao Duc Thang, generální ředitel společnosti Viettel Global.

Nákup aktiv a telekomunikačních licencí společnosti Beeline upevňuje pozici společnosti Viettel jakožto předního mobilního operátora v Kambodži, který pokrývá 50% trhu, a největšího poskytovatele Internetu s 96% pokrytím domácího trhu, včetně vzdálených a izolovaných oblastí země. Noví i stávající zákazníci také využijí výhod dosahu a možností sítě Metfone.

V rámci obchodní strategie bude společnost Viettel usilovat o zlepšení a rozvoj telekomunikační infrastruktury země budoucím rozšířením o služby 4G a 5G.

„Dnešní oznámení je pro nás důležitým milníkem, protože vycházíme ze strategie zlepšování dostupnosti a kvality naší sítě a rozšiřování sortimentu produktů a služeb v Kambodži. Zákazníci se mohou těšit na ještě lepší kvalitu a pokrytí, vyšší přenosovou rychlost, služby s přidanou hodnotou a v budoucnu na přístup ke službám 4G. Nadále budeme rozvíjet infrastrukturu a naše možnosti v Kambodži, abychom uživatelům poskytovali technologicky pokročilá, cenově přístupná a spolehlivá řešení," uvedl Thang.

Společnost Viettel zainvestovala v posledních 10 letech na 10 trzích s obratem téměř 10 miliard USD v roce 2014 a dnes spojuje více než 260 milionů obyvatel v Jižní Americe, Africe a Asii, včetně Vietnamu, Kambodže, Laosu, Timor-Leste, Haiti, Mozambiku, Peru a Kamerunu. Poskytování služeb se také během roku očekává v Burundi a Tanzanii.

Více informací na: Viettelglobal.vn

ZDROJ Viettel Global Investment Jsc