Rolta wint opnieuw project voor creatie van 3D City Model

28 Feb, 2014, 13:04 GMT von Rolta India Limited

MUMBAI, February 28, 2014 /PRNewswire/ --

Vandaag maakte Rolta bekend dat ze een prestigieus contract voor 3D City Modeling heeft gewonnen ter waarde van $4M in een groot land in het Midden-Oosten.

Rolta is reeds lang actief in het ontwikkelen, toepassen en beheersen van de technologieën die antwoord bieden op de nieuwe trend van 3D City Models voor planning en e-governance. Het bedrijf won eerder een project voor het opstellen van een grote 3D-kaart voor Dubai. Dit werd gevolgd door extra opdrachten uit Dubai met een waarde van meerdere miljoenen dollars, een opdracht door het Sultanaat Oman en het baanbrekende project van $25M dat onlangs werd toegekend door Abu Dhabi. Met deze belangrijke overwinningen heeft Rolta een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het maken van 3D City Models, en heeft het bedrijf een bibliotheek met eigen geavanceerde softwarehulpmiddelen, workflows en specialistische vaardigheden ontwikkeld.

Het is duidelijk dat het gebruik van 3D City Models voor ruimtelijke ordening, ontwikkeling van infrastructuur, milieubeheer, binnenlandse veiligheid en noodhulp de nieuwe trend is en snel acceptatie wint. Dit project zal het potentieel van deze technologie versterken voor andere steden die hun eigen plannen aan het gereed maken zijn om te beginnen aan soortgelijke initiatieven, waardoor kansen ter waarde van honderden miljoenen dollars worden gecreëerd voor bedrijven als Rolta.

Dit project omvat de creatie van een 3D City Model voor een groot stedelijk gebied van 3.000 vierkante km. Het modelleren van een stad in 3D vraagt om de ontwikkeling van zeer vernuftige technologieën, zoals het maken van luchtfoto's onder een hoek, fotogrammetrische kartering, het maken van foto's op straatniveau, gps-onderzoeken, laserscans en de integratie van talloze ongelijksoortige gegevensbronnen in een speciaal gegevensmodel dat zich leent voor ruimtelijke analyse. Geïntegreerde ruimtelijke en niet-ruimtelijke gegevens worden door middel van Rolta OnPoint™ via het web toegankelijk gemaakt voor diverse gebruikers op basis van de beveiligingstoegangsrechten van iedere persoon. Rolta maakt gebruik van een aantal softwaresuites uit haar grote voorraad van intellectueel eigendom voor de uitvoering van gespecialiseerde taken zoals modellering, en daarnaast van 'The Street Factory'-software van 'Airbus, Defense & Space' voor bepaalde taken.

Deze opdracht is een erkenning van het unieke vermogen van Rolta om domeinexpertise te bieden en vernuftige technologische oplossingen te leveren die de manier waarop instanties en overheden hun missie uitvoeren fundamenteel veranderen. Dit project vormt een natuurlijke ontwikkeling en uitbreiding van de strategie van Rolta voor haar Geospatial Fusion[TM]-platform. Geospatial Fusion is een toepassingskader op ondernemingsniveau dat de integratie van ongelijksoortige bronnen van ruimtelijke en niet-ruimtelijke gegevens mogelijk maakt, en dat zorgt voor gemakkelijke interactie met applicatiesoftware van derden om een ​​alomvattende oplossing te creëren die volledig voldoet aan de specifieke behoeften van de klant.  

Dhr. K.K. Singh, voorzitter en CEO van Rolta, verklaarde: "We zijn erg verheugd te zijn geselecteerd voor een nieuw 3D City Modeling-project. Onze klant is een van de eerste partijen die het nieuwe paradigma voor effectieve e-governance en de levering van diensten voor burgers geaccepteerd heeft. Bij Rolta zijn we enthousiast om te beschikken over de technologie en de expertise om klanten te helpen deel te nemen aan de '3D Digital Globe'-initiatieven."

Over Rolta

Rolta is een toonaangevende leverancier van IT-oplossingen voor vele verticale bedrijfstakken, waaronder federale en staatsoverheden, defensie/binnenlandse veiligheid, nutsbedrijven, verwerking, energievoorziening, financiële dienstverlening, fabricage, kleinhandel en gezondheidszorg. Door een unieke combinatie van expertise op IT-, engineering- en geospatiaal gebied ontwikkelt Rolta uitzonderlijke oplossingen voor deze branches. De onderneming benut haar industriespecifieke ervaring en rijkgevulde reservoir aan intellectuele eigendom van onder andere fotogrammetrie, beeldverwerking, geospatiale applicaties, business intelligence, analyse, in de praktijk beproefde oplossingskaders en diepgaande expertise van geavanceerde technologieën zoals Geo BI, Cloud computing, software-gedefinieerde infrastructuur en Big Data optimaal om hoogwaardige, geïntegreerde oplossingen op ondernemingsniveau te leveren. Rolta is een multinationale organisatie met hoofdkantoor in India. De onderneming opereert vanuit 40 locaties over de hele wereld via haar dochterondernemingen en heeft in meer dan 45 landen projecten uitgevoerd. Ze ijkt haar kwaliteitsprocessen aan de strengste normen ter wereld, zoals de succesvolle beoordelingsstandaard voor de ontwikkeling en het onderhoud van softwareapplicaties op het hoogste niveau, 5, van CMMI®-versie 1.3 van het Software Engineering Institute (SEI). Rolta is genoteerd aan de beurs van Bombay en de nationale beurs van India, en is onderdeel van diverse indexen op de BSE/NSE in India. De GDR's (global depository receipts) van de onderneming zijn genoteerd aan het Main Board van de Londense beurs. De 'Senior Notes' van de onderneming zijn genoteerd aan de beurs van Singapore.

Niet-aansprakelijkheidsverklaring: dit persbericht bevat verklaringen die niet historisch van aard zijn en die gekenmerkt kunnen worden als 'toekomstgerichte verklaringen', waaronder verklaringen over toekomstige financiële en bedrijfsresultaten, winsten en synergieën van de merken en strategieën van het bedrijf, toekomstige kansen en de groei van de markt voor open source-oplossingen. U dient zich ervan bewust te zijn dat de huidige resultaten van Rolta aanzienlijk kunnen afwijken van de resultaten die worden genoemd in de toekomstgerichte verklaringen, die gebaseerd zijn op de huidige verwachtingen van het bestuur van Rolta en onderhevig zijn aan een aantal risico's en onzekerheden, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het vermogen van Rolta om overgenomen activiteiten en werknemers te integreren, het succes van het bedrijf bij de uitvoering van haar strategieën, haar vermogen om een concurrerende positie in de industrie in te nemen, bedrijfsomstandigheden en de algehele economie, marktkansen, potentiële nieuwe bedrijfsstrategieën, factoren op het gebied van concurrentie, de uitvoering van verkoop en marketing, verschuivingen in technologie of de marktvraag en eventuele andere factoren. Wij kunnen aanvullende schriftelijke en mondelinge toekomstgerichte verklaringen doen, maar nemen geen enkele verplichting op ons om deze bij te werken en wijzen elke verplichting daartoe af.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121023/570667 )

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.rolta.com of neem contact op met:

Pankit Desai
President,
Business Operations - EMEA
Pankit.Desai@rolta.com
Telefoon: +91(22)2926-6666

Reida Elwannas
President,
Business Operations - Midden-Oosten
Reida.Elwannas@rolta.com
Telefoon: +971(4)391-5212

A. P. Singh
Hoofdadviseur
AP.Singh@rolta.com
Telefoon: +91(22)2926-6666

 

QUELLE Rolta India Limited