Equens gaat SEPA Direct Debit (SDD) verwerken voor SEB

19 helmi, 2009, 07:00 GMT Kohteesta Equens

UTRECHT, Nederland, February 19 /PRNewswire/ --

- SEB gereed voor de volgende fase van SEPA

Equens, een van grootste payment processors van Europa, gaat alle SDD-transacties (SEPA Direct Debit) van de SEB Group (Skandinaviska Enskilda Banken AB) in Europa verwerken met ingang van de Europese introductie van SDD in november 2009. SEB is een van de vooraanstaande financiële groepen van Noord-Europa en is gevestigd in elf Europese landen. Door de verwerking van haar SDD-transacties uit te besteden aan Equens, kiest SEB - vanwege de brede aanwezigheid in Europa - voor een efficiënte, pan-Europese en toekomstbestendige oplossing voor payment processing. Deze ingang in de Zweedse markt is een nieuwe stap in de verdere versterking van Equens' positie in heel Europa. Equens verwerkt inmiddels al betalingen in acht Europese landen. De partijen hebben de overeenkomst afgelopen vrijdag ondertekend.

SEB Group en Equens volgen beide een heldere strategie, gericht op brede aanwezigheid in Europa en continue groei. Edwin Echl, Global Head of Payments Operations bij de SEB Group: "Equens heeft een sterke positie in de Europese markt. Dit, gecombineerd met Equens' pan-Europese marktdekking, waren de belangrijkste redenen die onze keuze hebben bepaald. Uitbesteding van de verwerking van SDD-betalingen is één van de eerste stappen in onze strategie om de betalingsdiensten van de hele SEB-groep te centraliseren."

De verwelkoming van de SEB-groep als nieuwe klant betekent een verdere versterking van de marktpositie van Equens in Europa. Op dit moment heeft Equens kantoren in vier landen en klanten in acht landen, en daarmee een substantieel bereik in heel Europa. Michael Steinbach, voorzitter van de Board of Directors van Equens: "Wij zijn verheugd dat SEB ons als partner heeft gekozen voor de verwerking van hun SDD-transacties met ingang van november 2009. We zijn ervan overtuigd dat dit het begin is van een krachtige samenwerking, waarvan Equens, SEB en onze klanten voordeel zullen hebben."

SEPA Direct Debit (SDD) is een van de drie belangrijkste producten van SEPA, de Single Euro Payments Area, die op 28 januari 2008 van start ging met de implementatie van SCT (SEPA Credit Transfer) en het SEPA Cards Framework. SDD biedt een gemeenschappelijke standaard voor incassotransacties in de SEPA-landen. Deze transacties worden op dit moment nog verwerkt met nationale systemen, zoals 'Direct Debit' (Verenigd Koninkrijk), 'Lastschrift' (Duitsland) en 'Incasso' (Nederland).

Noot van de redactie

Over Equens

Equens SE is de eerste pan-Europese full-service payment processor. Het is een van de grootste en meest innovatieve payment processors in Europa en bovendien marktleider op het gebied van toekomstbestendige betalingen en oplossingen voor de verwerking van kaartbetalingen. Dankzij een uitgebreid, concurrerend dienstenpakket en een flexibele, klantgerichte benadering, voorziet de onderneming naadloos in de eisen en wensen van de Europese betaalmarkt. Met een jaarlijks verwerkingsvolume van 7,9 miljard betalingstransacties en 2,2 miljard transacties voor geld- en betaalautomaten , heeft Equens binnen de eurozone een marktaandeel van meer dan 15%. Equens heeft kantoren in vier landen - Nederland, Duitsland, Italië en Finland - en biedt pan-Europese marktdekking door middel van diensten voor klanten in acht Europese landen.

Ga voor meer informatie over Equens naar http://www.equens.com

Ga voor meer informatie over SEB naar http://www.seb.se.

LÄHDE Equens