Unika Saabar på auktion

Nov 28, 2012, 04:00 ET from KVD Kvarndammen

GOTHENBURG, Sweden, November 28, 2012 /PRNewswire/ --

Nu ges en unik möjlighet att förvärva Saab-bilar som aldrig tidigare funnits ute till försäljning.  Bland objekten finns bilar som endast byggts i några få exemplar samt ett antal bilar av de modeller Saab Automobile AB började producera men som aldrig hann komma ut på marknaden. Auktionen, som omfattar 68 Saabar, startar i dag på KVD Kvarndammens marknadsplats http://www.kvd.se  och avslutas 15-16 december.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121128/579661 )

Bland bilarna finns två stycken 9-3 Cabriolet Independence Edition, specialmodellen som byggdes 2011 för att fira Saabs första år som oberoende biltillverkare. Tanken var att producera 366 stycken, men produktionen avbröts på grund av konkursen och idag finns endast 38 exemplar i världen.  

  • Saab har alltid haft en unik position på den internationella marknaden och många har en långvarig och trogen relation till bilmärket. När de sista bilarna som blev producerade av Saab Automobile AB nu säljs kommer det troligtvis väcka ett intresse bland Saabentusiaster över hela världen, säger Per Blomberg, affärsområdeschef på KVD Kvarndammen.

På auktionen säljs också 18 av de drygt 30 9-5 NEW Sportkombi som hann produceras och 29 av de 54 9-5 New Sedan av 2012 års modell som byggdes. Bland dem den sista riktiga Saab 9-5 Sedan som blev klar i fabriken i Trollhättan och som inte behövde färdigställas i efterhand. Ingen av dessa modeller hann komma ut på marknaden.

Av drygt 700 exemplar av Saabs sista Suv, 9-4X, återfinns 10 stycken på auktionen. Bland dem bilen med chassinummer 1 för Europa-marknaden. Förutom dessa modeller säljs också en av de tre existerande Saab 9-3 sportcombi i färgen Skyblue och också den Saab 9-5 Aero V6 300hk automat som användes som tjänstebil av Victor Muller.

Auktionen sker på uppdrag av Saabs konkursförvaltare. Bilarna säljs styckvis och budgivning sker på KVD Kvarndammens marknadsplats http://www.kvd.se och http://www.kvdauctions.com. Där finns också bilder och utförliga beskrivningar av bilarna.  En del av bilarna får inte köras i trafik, andra är klara att användas direkt och några behöver färdigställas eller registreras. Förutsättningar och villkor för respektive bil finns med i beskrivningen av bilarna.

Mer information om auktionen: http://www.kvd.se eller http://www.kvdauctions.com
Mer information om Saabs konkurs: http://www.konkursboet.se
Bilder: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kvd/image/list
PDF med samtliga bilar: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kvd/document/list

KVD Kvarndammen
Kungälv
2012-11-28

Till redaktionen

Tisdagen den 4 december finns det möjlighet för media att komma och titta på bilarna. Det sker i Wallhamn på Tjörn några mil norr om Göteborg. Pressvisningen börjar 13:00 och på grund av säkerhetsskäl behöver man föranmäla sig. Det gör man genom att maila namn, kontaktuppgifter samt företag till dag.thyselius@kvd.se.

Kontaktinformation

För frågor om auktionen och bilarna; saabauction@kvd.se. För bilder eller mediefrågor kring auktionen kontakta Dag Thyselius, informationsansvarig på KVD Kvarndammen på dag.thyselius@kvd.se. För frågor om Saabs konkurs kontakta Hans L. Bergqvist, Partner Advokatfirman Delphi på konkurs@delphi.se  eller Anne-Marie Pouteaux, Partner Wistrand Advokatbyrå på konkurs@wistrand.se.


SOURCE KVD Kvarndammen