Picosun mullistaa rullalta-rullalle -ALD-teknologian

19 Nov, 2012, 05:00 GMT Fra Picosun Oy

ESPOO, Suomi, November 19, 2012 /PRNewswire/ --

Picosun Oy, johtava atomikerroskasvatusjärjestelmien (ALD = Atomic Layer Deposition) valmistaja laajentaa tuotevalikoimaansa tuomalla markkinoille uuden, innovatiivisen Picosun™ rullalta-rullalle -ALD-pinnoituslaitteiston (patentti haettu).

Tarve jatkuvatoimiselle ALD-prosessoinnille juontaa juurensa mm. joustavan, painetun elektroniikan, OLED-valaistuksen, kolmannen sukupolven ohutkalvoaurinkokennojen, korkean energianvarastointitiheyden ohutkalvoparistojen, "älykkäiden" tekstiilien, orgaanisten antureiden, orgaanisten/kierrätettävien pakkausmateriaalien ja joustavien näyttöjen parista. Painetun elektroniikan markkinoiden on ennustettu kasvavan nelinkertaiseksi pelkästään viiden seuraavan vuoden aikana, ja yli 20-kertaiseksi seuraavan 15 vuoden aikana. Painetun elektroniikan vaativin haaste on löytää joustava, luotettava ja kustannustehokas kapselointimateriaali millä voidaan suojata herkät komponentit kosteudelta, hapelta ja epäpuhtauksilta, komponenttien eliniän pidentämiseksi, ja ALD-oksidit, esim. alumiini- ja titaanioksidi, ovat osoittautuneet erinomaisiksi materiaaleiksi tässä tarkoituksessa. Painettu elektroniikka onkin siten eräs lupaavimmista ALD-teknologian lähitulevaisuuden markkina-alueista.

"Tuotevalikoimamme on tunnettu vertaansa vailla olevasta monipuolisuudestaan ja ALD-prosessien laadustaan, mikä on todistettu päivittäisessä käytössä tuotantoasiakkailla kolmessa maanosassa. Joka kerta, kun Picosun on tuonut markkinoille uuden tuotteen, siitä on tullut teknisesti paras ratkaisu ja myös kaupallinen menestys. Uusi, käänteentekevä jatkuvatoiminen ALD-teknologiamme vahvistaa tämän säännön ja on jo halutuin lisä tuotevalikoimaamme johtavana ALD-teknologian toimittajana," tiivistää Juhana Kostamo, Picosunin toimitusjohtaja.

Picosun Oy on Suomesta käsin maailmanlaajuisesti toimiva huippuluokan ALD-laitteistojen valmistaja. Yrityksessä kiteytyy lähes neljän vuosikymmenen uraauurtava kokemus ALD-reaktoreiden suunnittelussa ja valmistuksessa, ulottuen aina teknologian keksimiseen asti 1970-luvun alussa. Picosunin pääkonttori sijaitsee Espoossa, tuotantotilat Kirkkonummella, Yhdysvaltain pääkonttori Detroitissa, Michiganissa ja Aasian pääkonttori Singaporessa. PICOSUN™ ALD-laitteistot ovat tänä päivänä tuotanto- ja tuotekehityskäytössä useissa maailmanluokan teollisuusyrityksissä ja tutkimuslaitoksissa neljässä maanosassa.

Juhana Kostamo, toimitusjohtaja (email juhana.kostamo@picosun.com; tel. +358 50 321 1955)

KILDE Picosun Oy