Ankieta: Zillertal Arena najbardziej przyjaznym terenem narciarskim dla rodzin!

15 Gru, 2015, 09:51 GMT Źródło TravelTrex GmbH

KOLONIA, Niemcy, December 15, 2015 /PRNewswire/ --

Austriacka Zillertal Arena to najlepszy teren narciarski dla rodzin z dziećmi. Taki wynik uzyskał organizator wyjazdów na narty SnowTrex w przeprowadzonej na skalę międzynarodową ankiecie rodzinnej 2015. Tyrolski teren narciarski otrzymał zdecydowanie najwięcej głosów. Kolejne miejsca zajęły francuskie 3 Vallées oraz raj zakupowy Livigno we Włoszech. Łącznie w sondażu wzięło udział 4400 miłośników sportów zimowych z 10 krajów.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151214/295655 )

Do głosowania zostały zaproszone przede wszystkim rodziny z dziećmi z całej Europy. Wśród nich byli Niemcy, Francuzi, Anglicy, Polacy oraz Holendrzy. W ankiecie pytano o najważniejsze czynniki wpływające na udany urlop rodzinny, m.in. przystosowanie ośrodka narciarskiego dla dzieci, zakwaterowanie oraz inne oferty spędzenia wolnego czasu. W ankiecie wzięło udział ponad 4368 amatorów sportów zimowych, oddając głos na swojego faworyta. W klasyfikacji generalnej wszystkich krajów zwyciężyła Zillertal Arena (39 %), przed 3 Vallées (18,3 %) i Livigno (12,5 %). Kolejne miejsca w rankingu (4 do 10) zajęły również popularne regiony jak: Skicircus Saalbach Hinterglemm, Valfréjus, SuperDévoluy, Mayrhofen-Hippach, Schmittenhöhe-Zell am See, Garmisch-Classic i Meiringen-Hasliberg.

Oprócz informacji na temat wyboru ośrodka narciarskiego, ankieta dostarczyła wiele interesujących informacji, jak np. które z europejskich rodzin chętnie wyjeżdżają na narty oraz jakie kryteria są szczególnie ważne podczas planowania urlopu z rodziną.

Włochy na prowadzeniu

Wśród polskich Klientów króluje włoskie Livigno osiągając 19,2% głosów. Na podium znalazły się kolejno Zillertal Arena (19,1%) oraz Les 3 Vallées z 10,5%.

Cały artykuł dostępny jest na naszym portalu prasowym:

O SnowTrex.pl:

SnowTrex jest marką TravelTrex GmbH. TravelTrex należy do wiodących w Europie organizatorów wyjazdów narciarskich, oferując atrakcyjne wyjazdy w 15 językach i 20 krajach. Urlop zimowy z karnetem w niemal 1500 obiektach i 500 miejscowościach.

- Cross reference: Picture is available at AP Images (http://www.apimages.com) and http://www.presseportal.de/nr/103258/ -

W celu uzyskania więcej informacji, prosimy o kontakt:

TravelTrex GmbH
Magdalena Kosinski