Beechwood przejmuje Old Mutual Bermuda

06 Sty, 2016, 02:16 GMT Źródło Beechwood Bermuda, Ltd. Źródło ,Beechwood Re, Ltd.

Beechwood Bermuda, Ltd. przejęła spółkę offshore świadczącą usługi inwestycyjne i ubezpieczenia emerytalne

HAMILTON, Bermudy, 6 stycznia 2016 r. /PRNewswire/ -- Beechwood Bermuda, Ltd. ("Beechwood") podała dzisiaj do wiadomości, iż ukończyła proces przejęcia spółki Old Mutual (Bermuda), Ltd. („OMB"), z siedzibą na Bermudach. Spółka posiadała majątek wart ponad 1 miliard dolarów, oferowała produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, jednak od 2009 r. nie przyjmowała nowych klientów. Beechwood, jeden z największych dostawców programów inwestycyjnych w zakresie międzynarodowym posiada obecnie majątek wart powyżej 2 miliardów dolarów i jest notowany w ofercie ponad 100 banków i firm maklerskich z całego świata.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140731/132418

Transakcja, którą pomyślnie ukończono 31 grudnia 2015 r., zakłada, iż Old Mutual będzie nadal wspierała produkty OMB w okresie najbliższych 3 lat oraz poszerzy swoją ofertę w oparciu o działalność Beechwood na rzecz zwiększania aktywów firm. W ramach niniejszego porozumienia Old Mutual zapewni pokrycie polis aż do ich wygaśnięcia w 2017 i 2018 r. Biorąc pod uwagę ciągłość zasobów, zagwarantowano ciągłość świadczonych dla klientów usług.

„Transakcja ta stanowi unikalną okazję do wzmocnienia naszej pozycji światowego lidera i jest potwierdzeniem naszego zamiaru, by świadczyć innowacyjne rozwiązania finansowe na rzecz zagranicznych inwestorów" - oświadczył Mark Feuer, Dyrektor Generalny Beechwood. „Zakres naszej działalności oraz zasoby pozwolą nam, by nadal zadowalać i rozwijać popyt klientów na nasze produkty w najbliższych latach."

W ciągu najbliższych kilku tygodni Beechwood zwróci się do partnerów związanych z dystrybucją OMB, by omówić wspomniane przejęcie firmy i zapoznać ich ze swoimi programami inwestycyjnymi Accumulator Plus i Escalator Plus, które zawierają atrakcyjne stawki i unikalne aspekty inwestycji, na przykład gwarancję ochrony ogólnej. David Lessing, Zastępca Dyrektora Generalnego Beechwood ds. Produktów i Usług oświadczył: „Wzrastające zainteresowanie klientów produktami Beechwood wzmacnia naszą decyzję, by ukierunkować się w znaczącym stopniu na tą dziedzinę, wspierając naszych dystrybutorów i ich doradców finansowych."

Warunków finansowych transakcji nie ujawniono. Pod koniec pierwszego kwartału 2016 r. oczekiwane jest zatwierdzenie zmian postanowień dla przyszłych polis.

O spółkach Beechwood Bermuda, Ltd. i Beechwood Re, Ltd.

Grupa Beechwood obejmuje Beechwood Bermuda Ltd., posiadającą licencję na świadczenie polis długoterminowych, z siedzibą w Hamilton (Bermudy), podlegającą nadzorowi Bermudzkiego Urzędu Skarbowego oraz spółkę Beechwood Re, zakład reasekuracyjny z siedzibą na Wielkim Kajmanie, podlegającą nadzorowi Urzędu Skarbowego Kajmanów. Spółki te powołano, by dostarczać rozwiązania dla znaczącego popytu: (1) dużych inwestorów z krajów poza USA, którzy poszukują innowacyjnych produktów inwestycyjnych z gwarancjami, (2) zakładów ubezpieczeniowych z USA i innych krajów, które poszukują atrakcyjnych możliwości dla rynku polis na życie i reasekuracji ubezpieczeniowej.

Dodatkowych informacji udziela Julianne Classey, Kierownik Działu ds. Kontaktu z Mediami, pod adresem e-mail: jclassey@beechwood.com lub (646) 356-1629.

POWIĄZANE LINKI:

ŹRÓDŁO Beechwood Bermuda, Ltd.; Beechwood Re, Ltd.

Powiązane linki