Cambium Networks nawiązuje połączenie międzystanowe na długość 245,8 km

05 Sier, 2015, 12:00 BST Źródło Cambium Networks

- Nowy rekord świata firmy Cambium Networks przebija poprzednie osiągnięcie firmy Ceragon Networks, której udało się nawiązać połączenie na długość 243 km -

ROLLING MEADOWS, Illinois, 5 sierpnia 2015 r. /PRNewswire/ Firma Cambium Networks™, wiodący globalny dostawca szerokopasmowych rozwiązań bezprzewodowych, pobiła światowy rekord, nawiązując najdłuższe połączenie sieciowe w historii. Testowe połączenie między Pikes Peak w stanie Colorado a Cheyenne w stanie Wyoming na długość 245,8 kilometra (153 mile) objęło między innymi obszar miejski Denver w stanie Colorado. Firmie Cambium udało się zademonstrować wysoką jakość połączenia strumieniowego wideo za pomocą kamer AXIS oraz usługę VoIP poprzez granice stanowe.

Wideo - http://origin-qps.onstreammedia.com/origin/multivu_archive/PRNA/ENR/FX-20150803-SF70577.mp4
Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140613/117974

Połączenie ustanowiono przez dwie równoległe linie wykorzystujące produkty PTP 650 i PTP 700, demonstrując tym samym siłę i jakość sygnału obu ofert. Firmie Cambium Networks udało się zainstalować i uruchomić połączenie w mniej niż godzinę w terenie, w którym zasięg telefoniczny jest praktycznie zerowy. Wykorzystując LinkPlanner, czyli produkt firmy Cambium pozwalający na szybkie i łatwe projektowanie sieci PTP i PMP, zespoły sprawnie zaprojektowały i zainstalowały łącze umożliwiające połączenie VoIP oraz wysokiej jakości połączenie strumieniowe na nierównym terenie oraz przez zagęszczone obszary miejskie bez zakłóceń.

– W Cambium budujemy kulturę opartą na podejmowaniu wyzwań. Zdecydowaliśmy się na nawiązanie najdłuższego w historii połączenia z punktu A do punktu B, przy szybkiej instalacji i w dodatku z gęstym centrum miejskim po drodze. Udało nam się to bezbłędnie, demonstrując wysokiej jakości video i VoIP – powiedział Atul Bhatnagar, prezes i dyrektor wykonawczy firmy Cambium Networks. – Naszym celem jest umożliwienie łączności na wszystkich terenach, zapewniając naszym klientom i ich sieciom idealne połączenia – dodał dyrektor.

O Cambium Networks:
Firma Cambium Networks jest wiodącym dostawcą szerokopasmowych rozwiązań bezprzewodowych, które łączą rozdzielonych. Poprzez rozbudowane portfolio niezawodnych, skalowalnych i bezpiecznych bezprzewodowych platform szerokopasmowych point-to-point (PTP) oraz point-to-multipoint (PMP) firma Cambium Networks umożliwia wszystkim dostawcom usług, przedsiębiorstwom, organom rządowym i wojskowym, firmom olejowym, gazowym i świadczących usługi komunalne, dostawcom internetu oraz sieciom bezpieczeństwa publicznego budowanie potężnych, łatwych w utrzymaniu sieci komunikacyjnych. Z siedzibą na obrzeżach Chicago i centrach badań i rozwoju w USA, Ashburton w Wielkiej Brytanii i w Bengaluru w Indiach, firma Cambium Networks rozprowadza swoje produkty poprzez sieć zaufanych dystrybutorów na całym świecie. Więcej informacji można znaleźć na stronach www.cambiumnetworks.com i www.connectingtheunconnected.org.

Golin dla Cambium Networks – Cyrus Hedayati
+1-415-318-4377