Grupa Boost nabyła oficjalną licencję spółki emoji®

28 Wrz, 2016, 08:00 BST Źródło Boost Group

CHAM, Szwajcaria, September 28, 2016 /PRNewswire/ --

Każdego dnia użytkownicy wstawiają 6 miliardów ikon. Wszyscy je znają i kochają. Grupa Boost rozpoczyna obiecującą współpracę ze spółką emoji, z którą wprowadzi na rynek oficjalną markę emoji® wraz z jej popularną biblioteką ikon w wysokiej rozdzielczości.

W przeciągu kilku najbliższych lat grupa Boost zaprojektuje i wykona na specjalne zamówienie kolekcjonerskie koncepcje dla branży detalicznej w oparciu o znaki handlowe i prawa autorskie spółki emoji w Europie Zachodniej, Europie Wschodniej, Europie Południowej i w Rosji.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160927/412212 )

Grupa Boost koncentruje się na produkcji klasycznych i kolekcjonerskich wyrobów promocyjnych korzystając z zastrzyku energii, jakim były kampanie reklamowe z wykorzystaniem Minionów, realizowane przez sieci Carrefour w Hiszpanii i Francji. Kampanie zainicjowano w 2015 roku, a w tym roku zdobyły w Londynie międzynarodową nagrodę Loyalty Award.

Spółka emoji obecnie oferuje w swoim portfolio prawie 4 tys. ikon, które zostały opracowane z myślą o działalności prowadzonej w oparciu o licencję. Oficjalna marka emoji® jest dobrze ugruntowaną i rozpoznawaną na całym świecie marką, której ikony są wykorzystywane przez najbardziej uznanych licencjonowanych partnerów reprezentujących różne branże. Stosowane są w handlu i działalności promocyjnej w programach ukierunkowanych na zatrzymanie klientów, jak również w reklamach.

"Nasz zespół jest niezwykle dumny z pozyskanej ostatnio licencji. Nie ma lepszego sposobu na wyrażanie siebie niż poprzez ikony, ponieważ najzwyczajniej wprowadzają one w dobry nastrój, a nasza działalność marketingowa i kreatywne zespoły już teraz pracują nad realizacją ekscytującego zadania, jakim jest opracowywanie zabawnych pomysłów, gier i rozwiązań cyfrowych - powiedział Mario Schwegler, dyrektor generalny grupy Boost. - Obecnie oferujemy naszym klientom w Europie koncepcje promocyjne marki 360° emoji® mające na celu aktywację klientów sklepów, zwiększenie obrotów oraz zwiększenie średniej wartości zakupów, jakie lądują w koszykach klientów" - dodał.

"Niezmiernie cieszy nas połączenie sił z grupą Boost, która posiada udokumentowane doświadczenie w tworzeniu fantastycznych programów lojalnościowych. Razem ustanowimy oficjalną markę emoji® dla różnych, wieloletnich programów wirtualnych i niewirtualnych nagród. Trwałość to cecha do jakiej dążą nasi partnerzy, a oficjalna marka emoji® spełnia wszystkie wymogi niezbędne by dostarczyć stałej radości i zagwarantować osiągnięcie sukcesu. Wyczekujemy z niecierpliwością rozpoczęcia pierwszej kampanii" - powiedział Marco Hüsges, dyrektor generalny spółki emoji.

Więcej informacji o projektach grupy Boost: http://www.boostgroup.eu/cases-eng/

Wideoklip emoji można obejrzeć na stronie: https://youtu.be/ESJOiHvZMsA

Więcej informacji o programie grupy Boost One-Stop-Shopping: http://www.boostgroup.eu

Dalsze informacje dostępne są na stronie: http://www.emoji-company.com