ŞİŞECAM DÜZCAM ŚWIĘTUJE ŚWIATOWY TYDZIEŃ ARCHITEKTURY WRAZ ZE ZNANYMI ARCHITEKTAMI

18 List, 2015, 09:00 GMT Źródło Sisecam Flat Glass

ISTANBUL, November 18, 2015 /PRNewswire/ --

Şişecam Düzcam świętuje Światowy Tydzień Architektury wraz ze światowej sławy architektami, którzy zostali zaproszeni do udziału w panelach "T Meetings", organizowanych przez Şişe Düzcam już od dwóch lat. Şişecam Düzcam, która w ubiegłym roku miała zaszczyt gościć japońskiego architekta w ramach T Meetings, w tym roku postanowiła sprowadzić holenderskiego architekta  Winiego Maasa, założyciela MVRDV, a także wielu innych specjalistów, architektów oraz studentów wspólnie tworzących ten sektor.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151117/288149 )

Şişecam Düzcam, drugi największy w Europie i piąty na świecie producent płaskiego szkła, świętuje Światowy Tydzień Architektury wraz ze światowej sławy architektami w ramach paneli "T Meetings", organizowanych przez Şişe Düzcam już od dwóch lat. Şişecam Düzcam, która w ubiegłym roku miała zaszczyt gościć japońskiego architekta w ramach T Meetings, w tym roku postanowiła sprowadzić holenderskiego architekta  Winiego Maasa, założyciela MVRDV, a także wielu innych specjalistów, architektów oraz studentów wspólnie tworzących ten sektor. Prezentacje Winiego Maasa zatytułowana "Co dalej?" wzbudziła bardzo duże zainteresowanie wśród publiczności.

Co roku ponad tysiąc architektów oraz studentów architektury bierze udział w spotkaniach T Meetings, w których uczestniczą najważniejsze osobistości sektora architektonicznego oraz budowlanego. Dyrektor działu marketingowego Düzcam Group, Pani Ebru Şapoğlu wyraziła duże zadowolenie z zainteresowania, z jakim spotkały się panele T Meetings, a podczas swojego przemówienia wygłoszonego w trakcie T Meetings, celebrowała Światowy Tydzień Architektury, święto architektów, którzy projektują nasze przestrzenie mieszkalne i ożywiają miasta.

Architekt Winy Maas, przemawiający gościnnie w ramach T Meetings, w trakcie swojego wystąpienia zatytułowanego "Co Dalej?", powiedział, że jest bardzo zadowolony z faktu, że ma możliwość projektowania i udoskonalania przestrzeni mieszkalnych.

Maas, który twierdzi, że w swoich projektach korzysta głównie ze szkła, podkreślał, że budynki przyszłości powinny być przejrzyste, oddychające, po czym dodał: "Problem musi zostać rozwiązany poprzez spekulacje odnośnie przyszłości. Krytyka stanowi bardzo istotny element architektury, a konstruktywna krytyka stymuluje dynamiczną architekturę."

Maas, rozpoznawalny architekt, który ma na swoim koncie wiele udanych prac nie tylko w dziedzinie architektury, ale również w dziedzinie architektury krajobrazu oraz urbanistyki, jest oficjalnym partnerem biura architektonicznego MVRDV. Wśród najnowszych projektów realizowanych przez biuro prowadzone przez Maasa znajdują się między innymi: Rotterdam - Hala Marketowa, Paris - PushedSlab, Schijndell - Szklana Farma, Bordeaux - Master Plan forBastideNiel, SuffolkBalancingBarn.

Podczas jednego z pierwszych paneli "T Meetings", będącego częścią uroczystości Światowego Tygodnia Architektury, Şişecam Düzcam miała przyjemność gościć Sou Fujmoto, jedną z wiodących postaci architektury współczesnej. Fujimoto, który przez Wall Street Journal został nagrodzony tytułem "Największego innowatora roku" w dziedzinie architektury, wygłosił przed blisko tysiącem uczestników prezentację zatytułowaną "Pomiędzy Naturą i Architekturą".

O Şişecam Düzcam

Şişecam Düzcam  działająca w ramach Şişecam Group, światowego gracza sektora szklarskiego, jest liderem rynku szklarskiego w Turcji oraz jednym z dwóch największych producentów w Europie. Şişecam Düzcam jest drugim największym producentem szkła płaskiego w Europie i piątym największym na świecie, który swoje działania operacyjne prowadzi na rynku lokalnym w miejscowościach, takich jak

Kırklareli, Mersin, Bursa i Ankara oraz międzynarodowym, w krajach takich jak Bułgaria, Rumunia, Niemcy, Słowacja, Węgry, Rosja oraz Egipt.

Şişecam Düzcam prowadzi swoją działalność w zakresie czterech podstawowych grup produktów: "szkło podstawowe" (szkło płaskie, kryształy, lustra, szkło laminowane, szkło powlekane, szkło wykorzystywane w projektach architektonicznych), "szyby samochodowe", "szkło energetyczne" oraz "wyroby ceramiczne", co daje jej możliwość aktywnego zaangażowania w sektorze budowlanym, motoryzacyjnym, energetycznym, ceramicznym, meblowym oraz rolnicznym.

Şişecam Düzcam prowadzi swoją działalność, przez cały czas starając się zwiększać swoje kompetencje oraz dostarczać wysokiej jakości produkty, które będą w stanie zaspokoić zapotrzebowania klientów na rynkach docelowych. Ponadto firma nieustanie stawia na rozwój nowych technologii oraz metod oszczędzania energii, których głównym celem jest ochrona środowiska naturalnego.

www.sisecamduzcam.com

ŹRÓDŁO Sisecam Flat Glass