JA Solar i Essel Infraprojects Limited podpisali PU w sprawnie spółki joint venture o mocy produkcyjnej 500 MW

26 Maj, 2015, 06:00 BST Źródło JA Solar Holdings Co., Ltd.

SZANGHAJ, 26 maja 2015 r. /PRNewswire/ -- JA Solar Holdings Co., Ltd. (Nasdaq: JASO) („JA Solar"), jeden z największych światowych producentów wysokiej jakości paneli słonecznych oznajmił dzisiaj, że podpisał Protokół Ustaleń („PU") ze swoim indyjskim partnerem handlowym, spółką Essel Infraprojects Limited („EIL"), w sprawie założenia spółki joint venture („JV") i zakładu produkcji modułów i ogniw słonecznych. Protokół Ustaleń przewiduje moc produkcyjną spółki JV w wysokości 500 MW, określa także obowiązki obu stron.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150522/218046LOGO

Do porozumienia doszło dnia 16 maja na Forum Handlowym Indie-Chiny, które odbywało się w Szanghaju, a w którym uczestniczyli premier Indii Narendra Modi, przedstawiciele władz chińskich oraz przedstawiciele z sektora handlu i przemysłu z obu stron, włącznie z JA Solar i ich partnerem, EIL.

Możliwości współpracy w przemyśle fotowoltaicznym były głównym tematem Forum, a liderzy wspólnie uzgodnili, iż wybudowanie parku fotowoltaicznego powinno być priorytetem programu. Przedstawiciele podpisali na forum ponad dwadzieścia różnych umów, które na łączną kwotę inwestycji blisko 22 miliardów USD.

ŹRÓDŁO JA Solar Holdings Co., Ltd.