Lappset i kultowe marki Mattel łączą się w Mattel Play! Liverpool

22 Mar, 2016, 13:55 GMT Źródło Lappset Group Ltd

ROVANIEMI, Finlandia, March 22, 2016 /PRNewswire/ --

Marki skierowane dla dzieci w wieku przedszkolnym: Bob the Builder™ (Bob Budowniczy), Thomas & Friends™ (Tomek i przyjaciele) oraz Fireman Sam™ (Strażak Sam) dotarły do centrum rodzinnej rekreacji Albert Dock w Liverpoolu, pierwszego takiego obiektu w Europie. Inspirująca do zabawy i aktywności, atrakcja znajdująca się wewnątrz budynku została zaprojektowana i skonstruowana przez Lappset Group Oy z Rovaniemi (Finlandia). Obiekt, który stanowi pierwsze centrum zabaw Mattel Play! w Europie, zostanie oficjalnie otwarty dla publiczności 22 marca 2016 roku. Obsługę Mattel Play! Liverpool zapewnia Heritage Great Britain - jedno z największych brytyjskich przedsiębiorstw specjalizujących się w turystyce doznaniowej.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160321/346448 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160321/346449 )

Graham Dentith, dyrektor naczelny Mattel Play! Liverpool, powiedział: "Zadowoleni i podekscytowani w końcu otwieramy nasze drzwi rodzinom. Mam nadzieję, że każdy będzie się tak dobrze bawił podczas wizyty w Mattel Play! Liverpool, jak my w procesie jego tworzenia".

Heritage Great Britain PLC jest właścicielem i organizatorem Mattel Play! Liverpool, jak również innych kultowych atrakcji turystycznych w Wielkiej Brytanii, m.in. Land's End, The Needles Landmark Attraction oraz Snowdon Mountain Railway.

Allan Leech, dyrektor generalny Heritage Great Britain, dodał: "Po miesiącach kreślenia planów i przygotowań z dumą odsłaniamy ten nowy pomysł, który jest pierwszą taką inicjatywą w Liverpoolu. Wszyscy współpracowali ze sobą, aby umożliwić realizację tego projektu. Jesteśmy wdzięczni naszym partnerom miejskim, Lappset Creative i ich zespołowi z Finlandii za zbudowanie atrakcji".

Zdaniem Johana Granholma, dyrektora Lappset Creative, atrakcja w Liverpoolu jest ekscytującym nowym doświadczeniem, pierwszym tego typu projektem opracowanym we współpracy z Mattel i Heritage Great Britain.

Obiekt Mattel Play! Liverpool zajmuje powierzchnię 1 902 m2, z czego na każdy obszar tematyczny poświęcony danej marce przypada ok. 300 m2. Atrakcja obejmuje również restaurację, sklep, tematyczne pokoje zabaw oraz doświadczenie z wykorzystaniem techniki "zielonego ekranu".

Atrakcja została wyprodukowana w fabryce Lappset w Rovaniemi i zmontowana przez własny zespół tej firmy.

Heritage Great Britain

Mattel