LC Waikiki powraca do miast ze swoją najnowszą jesienno-zimową kolekcją

06 Wrz, 2016, 08:00 BST Źródło LC Waikiki

STAMBUŁ, September 6, 2016 /PRNewswire/ --

Firma LC Waikiki, obecna na światowych rynkach od 2009 r., pragnie do roku 2013 stać się jedną z trzech wiodących marek w sektorze gotowej odzieży w Europie. Kolekcje Waikiki łączą w sobie dynamiczną atmosferę mody ulicznej z wyjątkową elegancją, wchodzą tej jesieni do miast z nowymi projektami. Firma zrealizowała sesję zdjęciową na potrzeby kolekcji jesień-zima 2017, obejmującej klasyczne elementy połączone z trendami sezonowymi, przy udziale światowej sławy bloggera, modela, aktora i projektanta - Mariano Di Vaio.

LC Waikiki, wiodąca marka modowa w Turcji dostępna w sieci sprzedaży detalicznej, łączy w swoich kolekcjach trendy sezonowe z nieodzownymi elementami klasycznej elegancji, dostarczając modną odzież w przystępnych cenach klientom w 31 krajach.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160901/403605 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160901/403606 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160901/403607 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160901/403608 )

Zdjęcia na potrzeby najnowszej kolekcji, ukazujące połączenie miejskiego stylu z naturalnością, były robione w Berlinie (Niemcy) przy udziale światowej sławy bloggera, modela, aktora i projektanta - Mariano Di Vaio.

Tego sezonu męski styl jest prosty, a zarazem podkreśla silną osobowość

Użyte w ubraniach z linii Elemental Collection czerń antracytowa, szarość i ecru tworzą prosty styl, uzupełniony pastelowymi detalami, który ma na celu podkreślenie silnej, męskiej osobowości. Kolekcję tworzą projekty inspirowane osamotnionym minimalizmem dowodząc, że ludzka natura znajduje wyraźny oddźwięk w męskim świecie mody.

Linię Remaster, wchodzącą w skład jesienno-zimowej kolekcji odzieży męskiej, cechuje modna elegancja, a w zaprojektowanych w ramach niej dzianinowych i dżersejowych blezerach dominuje elegancka prostota. Detale w postaci zamków błyskawicznych, geometryczne naszywki i nadruki sprawiają, że codzienne ubrania emanują elegancją. Podobnie, jak w poprzednim sezonie widoczna jest także dominacja obcisłych dżinsów i spodni (typu "skinny").

Tego sezonu w damskiej kolekcji LC Waikiki dominują materiały dżinsowe

W damskiej kolekcji Woodlands przeważają tkaniny melanżowe, kraty i efekty wytartego materiału. Odzwierciedla ona wysoką jakość wykonania w połączeniu z bliskością natury. Materiały dżinsowe oraz dżins łączony z innymi tkaninami dominują w modzie damskiej, odgrywając w tym sezonie kluczową rolę.

Linię Woodland, w której spotykamy barwy granatu, szarego melanżu, ciemnej czerwieni i ecru, tworzą długie swetry, ponczo w kraty, sukienki oraz odzież dżinsowa z efektem wytarcia. W zimowej kolekcji Winter Dreams  przeważają z kolei ubrania typu oversize oraz dzianiny. Szary melanż doskonale uwydatnia róż, który zdominował kolekcję zimową. W kolekcji tej dostrzeżemy barwy ciepłego i zgaszonego różu, srebrne szarości i odcienie czarnego. Doskonałe połączenie prostoty i elegancji zostało urzeczywistnione w wyjątkowych detalach, cętkowanych wzorach i czarnym dżinsie.

KONTAKT:
tel. +90-212-657-55-55