Marka Rimmel oraz Rita Ora rozpoczynają THE LONDON LOOK INTERNATIONAL - międzynarodowy konkurs dla vlogerek

21 Gru, 2015, 08:00 GMT Źródło Rimmel

LONDYN, December 21, 2015 /PRNewswire/ --

To wyjątkowa okazja, aby stać się światową ambasadorką marki Rimmel!

Rimmel rozpoczyna globalne poszukiwania nowych twarzy urodowej vlogosfery. Konkurs The London Look International, prowadzony przez Rimmel oraz Ritę Orę - światowej sławy piosenkarkę pop i ambasadorkę marki, ma na celu odkrycie nowych talentów w dziedzinie makijażu. Najbardziej utalentowane vlogerki z całego świata polecą na szaloną przygodę do Londynu oraz zdobędą sławę jako ambasadorki marki Rimmel, przenosząc London Look do każdego zakątka na globu. Jedna z nich zostanie wybrana także w Polsce.

Aby wyświetlić wersję multimedialną wiadomości, kliknij:

Od 21 grudnia 2015 roku Rimmel zaprasza wszystkie posiadające dynamiczną osobowość i makijażowe umiejętności makeupoholiczki do stworzenia swojego własnego London Looku, przesyłając video lub zdjęcia. Laureatki pojadą na ekscytującą wycieczkę do Londynu, podczas której spotkają się z Ritą Orą oraz zespołem ekspertów makijażowych Rimmel. Dodatkowo stworzą własne, niepowtarzalne tutoriale makijażowe w profesjonalnym studio nagrań YouTube Space. Jeśli filmy zaimponują jurorom Rimmel, dziewczyny będą mogły stać się światowymi ambasadorkami marki i razem z Rimmel nieustannie tworzyć content online. Status gwiazdy jest kuszący!

Camillo Pane, Chief Growth and Digital Officer Coty, mówi: "Jesteśmy bardzo dumni z konkursu The London Look International ponieważ daje on klientkom Rimmel niesamowitą szansę na interakcję z marką i wyrażenie swojej kreatywności. To z pewnością okazja, której żadna blogerka lub vlogerka nie może stracić! Ten konkurs to świetny przykład tego, jak Coty wzmacnia swoje działania digitalowe - a czeka nas jeszcze wiele online'owych inicjatyw i innowacji w niedalekiej przyszłości".

Zainteresowana? Start jest prosty: stwórz makijaż inspirowany Londynem i zamieść wideo lub zdjęcie na pl.rimmellondon.com, Instagramie lub Facebooku. Oznacz swoją pracę hashtagiem #LondonLookPLoraz profilem @RimmellondonPL  i poleć do Londynu na przygodę życia! Doświadczenie w tworzeniu filmów czy zdjęć nie jest konieczne - sędziowie szukają oryginalnych pomysłów, londyńskiego stylu i pozytywnego nastawienia.

Dobre rady Rimmel na doskonały start:

Bądź oryginalna: spójrz na to, co zostało stworzone już wcześniej, staraj się być oryginalna i jak najbardziej wyróżniać się z tłumu.

Miej pomysł: Usta czerwone jak londyńska budka telefoniczna? Make-up inspirowany London Eye? Stwórz zabawny motyw i tytuł, aby pomóc widzom zrozumieć Twój #LondonLookPL.

Zadbaj o scenerię: Znajdź idealne tło dla swoich pomysłów.

Oświetlenie: Upewnij się, że twoja twarz jest dobrze oświetlona, tak aby dobrze było widać szczegóły dotyczące tworzenia makijażu.

Produkty: Niech widzowie wiedzą, których produktów Rimmel używasz. Spróbuj je pokazać.

Pozytywne nastawienie: Bądź tak szczegółowa jak się da i pokaż swoją zabawną naturę.

Reżyseruj: Wytnij błędne lub nudne kawałki, aby Twoje wideo było płynne i jak najciekawsze dla widzów.

THE LONDON LOOK INTERNATIONAL startuje już od 21 grudnia 2015. Na zgłoszenia czekamy do 22 stycznia 2015. Więcej informacji i regulamin konkursu znajduje się na stronie http://pl.rimmellondon.com .

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151218/297275 )

Video: