Miasto Nanning i agencja prasowa Xinhua inaugurują indeks walutowy Chiny-ASEAN

30 Wrz, 2015, 16:06 BST Źródło Nanning Municipal Bureau of News

NANNING, Chiny, 30 września 2015 r. /PRNewswire/ -- W niedawnym czasie agencja prasowa Xinhua podpisała umowę z miastem Nanning, stolicą regionu autonomicznego Guangxi Zhuang w południowych Chinach, dotyczącą stworzenia i wydania indeksu walutowego Chiny-ASEAN (CAMI).

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150930/272289

Indeks CAMI stanie się podstawowym elementem platformy z informacjami finansowymi China-ASEAN Information Harbour, przyjmując indeksy dolara amerykańskiego i euro za odnośnik.

Indeks CAMI zawiera wyczerpujący obraz wahań kursów wymiany walut między chińskim RMB i walutami krajów członkowskich Stowarzyszenia Narodów Azji Południowo-Wschodniej ASEAN na podstawie danych dotyczących kursów wymiany najważniejszych walut i handlu między Chinami a ASEAN.

Indeks CAMI posłuży za publikację referencyjną w zakresie wydajnych bezpośrednich wymian walut w regionalnym wolnym handle.

Pełniąc rolę stałego gospodarza targów CAEXPO już od 2004 roku miasto Nanning stało się ważnym miejscem przyczyniającym się do zacieśnienia współpracy między Chinami i krajami ASEAN w ciągu ostatnich dwunastu lat, a także umożliwiło połączenie krajów leżących wzdłuż Morskiego Szlaku Jedwabnego XXI wieku.

Łącze do załącznika zdjęciowego:

ŹRÓDŁO Nanning Municipal Bureau of News