Opteck (Central Spot Trading Ltd.) intensyfikuje działania służące ochronie przed oszustwami

25 Lip, 2016, 08:00 BST Źródło Opteck

LIMASSOL, Cypr, July 25, 2016 /PRNewswire/ --

Spółka Opteck (Central Spot Trading Ltd) ogłosiła plany zintensyfikowania działań związanych z ochroną przed oszustwami. W ostatnim czasie Opteck wprowadziła na swojej stronie internetowej szereg filtrów, które mają zapobiegać aktywności noszącej znamiona oszustw.

Krok ten podjęto w reakcji na doniesienia ze strony czołowych brokerów opcji binarnych kierowane do Cypryjskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (CySEC) oraz Międzynarodowej Komisji Usług Finansowych (IFSC).

Jednym z głównych obszarów ryzyka, którymi się zajęto, są metody wpłaty i wypłaty środków. W trakcie wykonywania tych operacji inwestor musi bowiem podlegać stałej ochronie. Aby zapobiegać oszustwom, wszystkie przelewy środków dokonywane za pośrednictwem platformy Opteck kontrolowane są przez organ nadzorczy zgodnie z protokołem "Bezpieczeństwo środków". Ponadto wszystkie oferowane klientom metody wpłaty i wypłaty środków zabezpieczono najnowszą wersją protokołu SSL (Secured Socket Layer).

Komentarz dyrektora działu technicznego Opteck: "Z naszych usług korzystają inwestorzy z całego świata - stale dążymy do zapewniania im środowiska pracy zabezpieczonego przed oszustwami, wdrażając w naszych systemach najnowsze rozwiązania techniczne. Nie da się ukryć, że na przestrzeni ostatniego roku ochrona klientów przed oszustwami stała się głównym priorytetem dla brokerów opcji binarnych z całego świata. Opteck podejmie wszelkie niezbędne kroki, by wyjść naprzeciw temu trendowi".

Innym istotnym aspektem, na którym Opteck zamierza się skupić, są zamieszczane w Internecie opinie na temat firmy. Jest to kolejne potężne narzędzie, które może wpływać na sposób, w jaki inwestorzy postrzegają kwestie bezpieczeństwa funkcji i usług brokerskich. Efektywnie nim zarządzanie pozwala zapewnić odpowiednie poinformowanie wśród inwestorów, dzięki czemu można zapobiec powstawaniu błędnych przekonań co do danej marki.

KONTAKT:

Opteck (Central Spot Trading Ltd.)
Dyrektor działu technicznego
tel. +357-25-03-09-31