Top ośrodki dla par, rodzin i grup: Dolina Ziller & Chamrousse

22 Mar, 2016, 13:48 GMT Źródło TravelTrex GmbH

KOLONIA, Niemcy, March 22, 2016 /PRNewswire/ --

SnowTrex przeanalizował niemal 60000 danych z rezerwacji sezonu narciarskiego 2015/16 i na tej podstawie wyodrębnił najpopularniejsze destynacje dla par, rodzin i grup. Austriackie ośrodki Golling oraz Mayrhofen, a także francuskie wioski w Dolinie Maurienne i Masywie Belledonne znalazły się wśród niekwestionowanych faworytów.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160322/346735 )

Gdzie najchętniej spędzają urlop europejscy miłośnicy białego szaleństwa? Które ośrodki są szczególnie przyjazne rodzinom, dokąd natomiast podróżują grupy? Organizator wyjazdów narciarskich SnowTrex przyjrzał się niemal 60000 danych z rezerwacji i na tej podstawie wyodrębnił najpopularniejsze destynacje.

1) Polskie wyniki

Grupy rezerwowały:

2. Saint Sorlin
  3. Valmeinier

O popularności francuskich ośrodków wśród rodzin i grup decyduje przede wszystkim korzystny stosunek jakości do ceny. Polskie rodziny wydają średnio na urlop narciarski 340 Euro*, natomiast grupy gotowe są przeznaczyć na wyjazd 320 Euro*. Pary preferują ośrodki austriackie, dysponując ponadto nieco większym budżetem, który wynosi średnio niemal 490 Euro*. W zestawieniu międzynarodowym budżet na wyjazd przeznaczony przez pary wynosi 510 Euro*, w przypadku rodzin i grup jest to odpowiednio 450 Euro* i 410 Euro*.

* tydzień urlopu z karnetem narciarskim

Dalsze informacje znajdą Państwo na naszym Newsroom: http://prasa.snowtrex.pl/top-osrodki

O SnowTrex.pl:

SnowTrex jest marką firmy TravelTrex GmbH. TravelTrex należy do największych w Europie organizatorów wyjazdów narciarskich, oferując atrakcyjne pakiety narciarskie w 15 językach i ponad 20 krajach. Urlop narciarski z karnetem w niemal 1500 obiektach & 500 ośrodkach.

- Cross reference: Picture is available at AP Images (http://www.apimages.com) and http://www.presseportal.de/nr/103258/ -

Kontakt w sprawie dalszych informacji i materiału zdjęciowego:

TravelTrex GmbH
Magdalena Kosinski