Wiodący ekspert w zakresie e-papierosów i przepisów przyłącza się do zespołu kierowniczego Nicopure Labs, LLC

05 Sier, 2015, 00:36 BST Źródło Nicopure Labs, LLC

TAMPA, Floryda, 5 sierpnia 2015 r. /PRNewswire/ -- Firma Nicopure Labs, LLC, wiodący na rynku producent e-płynów i urządzeń do palenia elektronicznego marek Halo, eVo, Triton i G6, ogłosiła dzisiaj zajęcie przez Patricię I. Kovacevic stanowiska głównego doradcy i głównego specjalisty do spraw zgodności z przepisami.

Wnosząc do firmy duże doświadczenie na rynku amerykańskim i międzynarodowym w zakresie tytoniu i papierosów elektronicznych, Kovacevic zajmowała wcześniej wyższe stanowiska prawnicze i związane ze zgodnością w Philip Morris International, Lorillard i ITG Brands. Rola Kovacevic przy zabezpieczeniu pierwszych w historii zezwoleń przed wprowadzeniem nowych produktów tytoniowych wydawanych przez urząd Food and Drug Administration była nieodzowna. W nowej roli Kovacevic będzie pracować bezpośrednio pod założycielami firmy Nicopure Labs, LLC, Jeffreyem Stamlerem i Jasonem Del Guidice, a do jej obowiązków będzie należało prowadzenie wszystkich interesów prawnych, regulacyjnych i zgodnościowych firmy na całym świecie oraz zaangażowanie w politykę publiczną.

- Patricia jest światowej sławy ekspertem w zakresie zgodności z przepisami, a ponadto jest doświadczonym liderem w zarządzaniu zespołami prawniczymi i radzeniem sobie z kwestiami prawnymi w wielu jurysdykcjach. Jej doświadczenie zawodowe i osobiste zaangażowanie w ograniczanie szkodliwości palenia poprzez szanse na rynku e-papierosów idealnie pasuje do naszej firmy i branży, w której liczy się nieustanny rozwój oraz zobowiązanie wobec standardów i zgodności. Cieszymy się z tego, że Patricia dołączy do naszego zespołu kierowniczego.

Kovacevic ukończyła studia prawnicze na Columbia Law School i została dopuszczona do wykonywania zawodu w Nowym Jorku przed Sądem Najwyższym Stanów Zjednoczonych.

O Nicopure Labs, LLC

Działająca od 2009 roku firma Nicopure Labs LLC z siedzibą w Tampie jest wiodącym na rynku producentem e-płynów i urządzeń do palenia elektronicznego z działalnością w Stanach Zjednoczonych i Europie. Firma Nicopure Labs niedawno przeniosła produkcję i dystrybucję do nowego zakładu w Gainesville na Florydzie o powierzchni 100 000 stóp kwadratowych. Prowadząc sprzedaż w 110 krajach na całym świecie, firma Nicopure Labs, LLC zwiększyła także globalną obecność poprzez niedawne otwarcie europejskiej centrali w Holandii.

Więcej informacji na temat firmy Nicopure Labs i e-płynów premium wyprodukowanych w Stanach Zjednoczonych lub innowacyjnych produktów można pozyskać na stronie www.nicopure.com. Informacje dla dystrybutorów i odsprzedawców znajdują się na stronie www.halocigs.com.

KONTAKT: Jason Del Giudice, press@nicopure.com, (888) 425-6649

ŹRÓDŁO Nicopure Labs, LLC