118. ročník Kantónskeho veľtrhu - dokonalý priestor pre posilnenie obchodu medzi Čínou a Afrikou

27 August, 2015, 14:00 BST z Canton Fair

GUANGZHOU, Čína, 27. augusta 2015 /PRNewswire/ -- Túto jeseň posilní Kantónsky veľtrh obchodné vzťahy medzi Čínou a Afrikou prostredníctvom prekvitajúceho partnerstva s CSA (China Southern Airlines). CSA ponúka všetkým účastníkom z Afriky letenky za znížené ceny z Nairobi do Guangzhou, aby sa mohli zúčastniť 118. ročníku veľtrhu, ktorý sa koná od 15. októbra do 4. novembra 2015. V minulosti boli podobné ponuky orientované na zákazníkov z krajín ako sú Austrália, Nový Zéland a Spojené štáty americké.

Tí, ktorí sa chystajú túto ponuku využiť, dostanú 10% zľavu na jednosmerné alebo spiatočné letenky od spoločnosti China Southern Airlines (vo všetkých triedach). Zľavnené letenky sú k dispozícii pre všetkých záujemcov z Afriky od 25. augusta do 5. novembra po registrácii na webovskej stránke Kantónskeho veľtrhu. Samotný let je možné absolvovať od 12. októbra do 5. novembra.

Obchodné vzťahy medzi Čínou a Afrikou ešte nikdy neboli intenzívnejšie. Podľa oficiálnych štatistík je Čína najväčším obchodným partnerom Afriky od roku 2009. Vybudovala tu tiež najviac investícií na zelenej lúke a je druhým najdôležitejším zámorským zmluvným partnerom na kontinente. Dovoz z Afriky sa naopak stáva stále podstatnejším pre čínske hospodárstvo.

Kantónsky veľtrh je najprestížnejšou a najziskovejšou platformou v rámci čínskeho zahraničného obchodu a afrických zákazníkov na ňom pribúda geometrickým radom. Na 117. ročníku sa ich zúčastnilo 15 000, čo znamená nárast o približne 3% oproti 116. ročníku tohto veľtrhu. Stále viac obchodníkov z Afriky sa zapája do podnikateľských aktivít v Číne v snahe nenechať si ujsť príležitosť participovať na čínskej zlatej horúčke a účasť na veľtrhu v Guangzhou je obľúbeným miestom prvých kontaktov.

Kantónsky veľtrh je zo strany afrických zákazníkov tradične vysoko oceňovaný.

"V minulosti som zvykol navštevovať medzinárodné veľtrhy v Spojených štátoch amerických a v Spojenom kráľovstve," hovorí Ahmed Fouad, zástupca riaditeľa oddelenia vývozu egyptského výrobcu spotrebičov Unionaire. "Teraz chodím na Kantónsky veľtrh. Počet potenciálnych zákazníkov je tu oveľa vyšší."

Saidovi Salimovi Hemedovi, zákazníkovi z Tanzánie sa počas Kantónskeho veľtrhu podarilo založiť obojstranne výhodné partnerstvo s konzervárňami Hubei Zigui Diyuan.

"Veľtrh je skvelé miesto na uzatváranie výhodných obchodov s partnermi z Afriky," hovorí Hou Jiaqiang, generálny manažér spoločnosti Zigui Diyuan.

Viac informácií o 118. ročníku Kantónskeho veľtrhu nájdete na: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp

Viac informácií o akcii na letenky medzi Nairobi a Guangzhou nájdete na: http://www.cantonfair.org.cn/en/csair/index.shtml

Informácie pre médiá:

Pani Chloe CAI