Cambium Networks úspešne uviedlo do praxe svoje medzištátne prepojenie dlhé 245,8 kilometrov

05 August, 2015, 12:00 BST z Cambium Networks

- Cambium Networks dosiahlo nový svetový rekord, keď prekonalo 243 kilometrov prepojenia od spoločnosti Ceragon Networks  -

ROLLING MEADOWS, Illinois, 5. augusta 2015 /PRNewswire/ -- Cambium Networks™, globálny poskytovateľ bezdrôtových širokopásmových riešení, vytvoril nový svetový rekord v najdlhšom doteraz zaznamenanom sieťovom prepojení. Test dokázal, že 245,8 kilometrov alebo 153-míľ dlhé prepojenie od spoločnosti Cambium siahajúce z Pikes Peak, Coloroado po Cheyenne, Wyominga pretínajúce metropolitnú oblasť Denver, Colorado, bolo schopné úspešne streamovať video vo vysokom rozlíšení s použitím kamier AXIS a tiež prenášať VoIP služby existujúcich prepojení.

Video - http://origin-qps.onstreammedia.com/origin/multivu_archive/PRNA/ENR/FX-20150803-SF70577.mp4

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140613/117974

Dve paralelné prepojenia boli vytvorené s použitím technológie PTP 650 a PTP 700, pričom obe z nich preukázali dostatočnú silu a kvalitu signálu. V oblasti, kde služby mobilných telefónov vlastne neexistujú, bola spoločnosť Cambium Networks schopná vytvoriť a rozšíriť sieťové prepojenie za menej ako jednu hodinu. S použitím produktu s názvom LinkPlanner od spoločnosti Cambium, ktorý umožňuje rýchly a jednoduchý sieťový dizajn PTP a PMP, sa tímom podarilo vytvoriť a rozšíriť nepretržité prepojenie zabezpečujúce VoIP a streamovanie videa vo vysokom rozlíšení v náročnom teréne ako aj v husto obývaných mestských oblastiach.

"V našej spoločnosti pestujeme kultúru zvládania vlastných výziev. Sami sme sa rozhodli vytvoriť najdlhšie prepojenie z jedného bodu do druhého, aké kedy na svete existovalo a rozhodli sme sa ho vytvoriť rýchlo a do jeho stredu začleniť hlučné mestské centrum. Dokázali sme to bezchybne a zabezpečili sme prenos videa aj VoIP vo vysokom rozlíšení," povedal Atul Bhatnagar, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Cambium Networks. "Našim cieľom je poskytovať prepojenie prekonávajúce akýkoľvek terén, zabezpečujúce univerzálny dosah k sieťam našich zákazníkov."

O spoločnosti Cambium Networks:
Cambium Networks je globálny poskytovateľ bezdrôtových širokopásmových riešení, ktoré spájajú dosiaľ nespojené. Cambium Networks umožňuje pomocou svojho rozsiahleho portfólia spoľahlivých, škálovateľných a bezpečných bezdrôtových širokopásmových PTP a PMP platforiem všetkým poskytovateľom služieb; podnikom; štátnym aj vojenským organizáciám; ropným, plynárenským a energetickým spoločnostiam; poskytovateľom internetových služieb a bezpečnostným zložkám budovať spoľahlivé a ľahko udržiavateľné siete. Cambium Networks predáva svoje výrobky prostredníctvom celého radu dôveryhodných globálnych distribútorov, svoje vedenie má vo veľkom Chicagu a jeho centrá pre výskum a rozvoj sa nachádzajú v USA v Ashburtone, v Spojenom kráľovstve a v Bangalore v Indii. Viac informácii nájdete na: www.cambiumnetworks.com and www.connectingtheunconnected.org.

Golin pre Cambium Networks – Cyrus Hedayati
chedayati@golin.com