CSL Behring rozširuje prevádzky do Ruska

10 December, 2015, 23:41 GMT z CSL Behring

Pobočka v Moskve posilní prísľub spoločnosti CSL Behring poskytovať pacientom so zriedkavými a vážnymi ochoreniami na celom svete špičkové terapie.

KING OF PRUSSIA, Pennsylvánia, 10. decembra 2015 /PRNewswire/ -- Popredná globálna bioterapeutická spoločnosť CSL Behring dnes oznámila otvorenie novej pobočky v Rusku, aby zabezpečila prístup k liečbe pre väčší počet pacientov. Táto otázka je obzvlášť pálčivá v Rusku, kde zdravotný systém nedokáže uspokojiť potreby v oblasti najmodernejších bioterapií a produktov z krvnej plazmy.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20100914/PH63692LOGO

Ročná spotreba niektorých druhov týchto liečiv je v Rusku oveľa nižšia ako by mala reálne byť. Napríklad spotreba imunoglobulínov na jedného obyvateľa je v Rusku 10 až 20-krát nižšia ako v USA a v niektorých európskych krajinách.

Pobočky firmy CSL Behring vo viac ako 30 krajinách sveta sa zameriavajú na vývoj nových terapií na báze proteínu s cieľom liečiť poruchy krvácania, imunodeficiencie, dedičné respiračné ochorenia, hereditárny angioedém a na niektorých trhoch aj na liečbu neurologických porúch. CSL Behring je dcérskou firmou spoločnosti CSL Limited.

Výkonný riaditeľ spoločnosti CSL Paul Perreault, ktorý sa dnes pripojil k čelným osobnostiam ruského zdravotníctva a pacientskych združení na otváracom ceremoniáli povedal, že nová pobočka umožní spoločnosti CSL Behring uzavrieť užšie partnerstvo s Ruskou federáciou, poskytovateľmi zdravotníckej starostlivosti, pacientskymi združeniami a vedeckou komunitou. Poznamenal, že CSL Behring bude mať bližšie k pacientom, bude im viac načúvať a lepšie chápať ich potreby v oblasti zdravotníctva.  Firma má v súčasnosti v Rusku zaregistrovaných sedem produktov.

„Práve proces načúvania a interakcie posilňuje schopnosť prichádzať s novými a inovatívnymi liekmi, ktoré dokážu výrazne zmeniť život ľudí," povedal Perreault.  Dodal tiež, že odteraz bude na ruskom trhu jednoduchšie uvádzať produkty a nové terapeutické postupy pre doktorov a ich pacientov.

Spoločnosť CSL Behring tiež hľadá možnosti ako prispieť k rozvoju ruského farmaceutického priemyslu a ako identifikovať čo najlepšie spôsoby vytvorenia partnerstva s ruskou vládou. Ako príklad môžeme uviesť nedostatočné množstvo krvnej plazmy v Rusku, ktoré sa v súčasnosti prejavuje neschopnosťou uspokojiť rastúci dopyt po liekoch na báze proteínov, na čo Perreault reagoval vyjadrením, že bude pravdepodobne možné previesť technológiu spoločnosti CSL Behring na zber plazmy do Ruska a začať v tejto krajine výrobu na báze poplatkov.

V priebehu ostatných piatich rokov investoval CSL viac ako 2 miliardy USD do výskumu a vývoja a zamestnal viac ako 1 100 odborníkov na výskum a vývoj.

„Máme šťastie, že máme veľký zásobník projektov v oblasti výskumu a vývoja s projektmi v každom štádiu rozpracovania," povedal Perreault pri otvorení. „Naša prvotriedna komerčná báza v kombinácii s početným a zanieteným tímom vo výskume a vývoji podporená prevádzkovou kvalitou nám umožňuje rýchlo identifikovať, vytvárať a prinášať inovácie, ktoré od nás pacienti a poskytovatelia zdravotníckej starostlivosti očakávajú. Sme nadšení, že môžeme rozšíriť dostupnosť našich terapeutických postupov na záchranu životov aj do Ruska."

Podľa Perreaulta urobilo CSL značný pokrok v rámci svojho programu na vývoj rekombinantného faktoru na liečbu hemofílie.  „Keď bude schválený náš rekombinantný fúzny proteín s faktorom IX pre hemofíliu B a rekombinantný jednoreťazcový faktor VIII pre hemofíliu A, budeme schopní našim pacientom ponúknuť nové možnosti liečby, ktoré im umožnia rozšíriť interval medzi jednotlivými dávkami," povedal Perreault.

O spoločnosti CSL

Spoločnosť CSL (ASX:CSL) je poprednou globálnou bioterapeutickou spoločnosťou s dynamickým portfóliom inovácií zachraňujúcich ľudské životy, medzi ktoré patrí liečba hemofílie a imunodeficiencií ako aj očkovacie látky na prevenciu pred chrípkou. Od roku 1916 napĺňame svoj prísľub zachraňovať životy pomocou najnovšej technológie. Spoločnosť CSL, vrátane našich dvoch firiem CSL Behring a Seqirus, funguje vo viac ako 30 krajinách s viac ako 14 000 zamestnancami. Jedinečná kombinácia komerčnej sily, investícií do výskumu a vývoja a prevádzkovej kvality nám umožňuje identifikovať, rozvíjať a prinášať inovácie, aby mohli pacienti žiť čo najuspokojujúcejší život.

Kontakt pre médiá
Natalie de Vane