ENGIE GDF SUEZ Energy Romania podpísala so spoločnosťou Cason viacročnú zmluvu o poskytnutí inteligentných meracích technológií a súvisiacich služieb IT

12 Február, 2016, 10:39 GMT z DBH Investment Zrt.

BUDAPEST, Maďarsko, February 12, 2016 /PRNewswire/ --

Energetická spoločnosť ENGIE GDF SUEZ Energy Romania a technologická spoločnosť so zameraním na zelené technológie a inteligentné meranie Cason Inc podpísali zmluvu o poskytnutí monitorovacej techniky na meranie spotreby hlavných spotrebiteľov a súvisiacich služieb IT na dobu 3 rokov. Výsledky boli oznámené v elektronickom systéme verejného obstarávania (SEAP).

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160210/331973LOGO )

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160210/331945LOGO )

Spoločnosť Cason bude poskytovať softvérové služby, montáž elektronických súčiastok, softvérové balíky, opravy a údržbu svojho technologického systému a špecifické služby pre vývoj softvéru.

Zoltan Jászberényi, generálny riaditeľ spoločnosti Cason povedal: "Sme hrdí na to, že naše technológie a služby majú pre ENGIE GDF SUEZ hodnotu. GDF je strategickou spoločnosťou v sektore CEE Energy, takže to podčiarkuje použiteľnosť našich inovácií v energetickom sektore. Tešíme sa na spoluprácu s ENGI GDF SUEZ v tomto regióne."

Dr. Sandor Erdei, predseda predstavenstva spoločností Cason a DBH Investment, investora pre rizikový kapitál v spoločnosti Cason dodal: "Táto dohoda je pre Cason veľmi dôležitým míľnikom a poukazuje na to, že inovatívny vývojový tím spoločnosti vytvára technológie a produkty, ktoré zodpovedajú potrebám energetického priemyslu a sú veľmi perspektívne do budúcnosti. Môže to byť aj základom pre medzinárodnú expanziu a ďalšie vytváranie hodnoty pre akcionárov."

O spoločnosti Cason

Cason je inovatívna spoločnosť zaoberajúca sa inteligentnými technológiami, ktorá vyvinula vysoko inovatívnu patentovanú bezdrôtovú technológiu, ktorá jej umožňuje poskytovať kompletné riešenia pre sektor ťažby a spracovania ropy a zemného plynu a sieťové odvetvia v oblasti merania spotreby, pričom sa zameriava na čisté technológie a integráciu inteligentných meracích systémov založených na cloudovej technológii. Spoločnosti využívajúce túto technológiu môžu zvýšiť energetickú účinnosť a pritom znížiť účinok zmeny klímy.

O spoločnosti ENGIE GDF SUEZ Romania:

ENGIE GDF SUEZ Energy Romania a jej dcérske spoločnosti majú portfólio 1,5 milióna zákazníkov. Spoločnosť sa stará o 18 500 km potrubia a dve veterné elektrárne s celkovou kapacitou 100 MW. Má približne 3650 zamestnancov.

ZDROJ DBH Investment Zrt.