JA Solar získal projekt výstavby solárnej farmy s výkonom 86MW v Južnej Afrike

22 Február, 2016, 06:00 GMT z JA Solar Holdings Co., Ltd.

PEKING, 22. februára 2016 /PRNewswire/ -- JA Solar Holdings Co., Ltd. (Nasdaq: JASO) ("JA Solar" or "JA"), jeden z najväčších svetových výrobcov vysokovýkonných produktov na výrobu solárnej energie, dnes oznámil, že bol vyhlásený za výlučného dodávateľa solárneho projektu Orange, v rámci ktorého sa má od roku 2017 začať budovať solárna farma s výkonom 86MW.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150522/218046LOGO

Projekt ORANGE je súčasťou kola 4,5 v rámci Programu obstarávania nezávislého výrobcu obnoviteľnej energie („REIPPP"), ktorý vláda Južnej Afriky spustila v roku 2011. Program REIPPP mal v pláne päť kôl obstarávania, ale neskôr bol rozšírený o ďalšie dve (kolo 4,5 a 4,75) kvôli vysokým energetickým požiadavkám mnohých provincií súvisiacich s rozvojovými projektmi. Spolu s dvoma juhoafrickými partnermi, Solar Capital (Pty) Ltd. a Black Enterprise Empowerment („BEE"), JA Solar úspešne vyhralo tender a stalo sa výlučným dodávateľom modulov pre projekt Orange. Výstavba solárnej farmy využívajúca vysokovýkonné multikryštalické silikónové moduly P310W začne v roku 2017 a v tomto istom roku má byť aj dokončená.

Solar Capital (Pty) Ltd. (www.solarcapital.co.za) so sídlom v Kapskom meste je jedným z najúspešnejších juhoafrických developerov solárnych fariem. Spoločnosť získala projekt výstavby solárnej farmy s výkonom 90MW v prvom kole REIPPP a 86MW v druhom kole. Prezident Solar Capital Paschal Phelan mal veľkú radosť z ďalšieho projektu s výkonom 86MW v tomto kole a chce pokračovať v spolupráci so spoločnosťou JA Solar v kolách 4,75  a 5.

Prezident JA Solar Jian Xie dodal: „Je pre nás veľkou poctou, že sme vyhrali toto kolo a sme tiež hrdí na to, že sa staneme výlučnými dodávateľmi modulu 86MW pre tento projekt. Je to ďalší dôkaz celosvetového uznania produktov od JA a novým míľnikom v snahe o globálnu expanziu. S rozvojom v Afrike je pre spoločnosť JA takýchto príležitostí ešte mnoho. So svojimi vysokovýkonnými solárnymi modulmi, ktoré dokážu zásadne znížiť náklady na elektrinu má spoločnosť JA veľké šance pomôcť Južnej Afrike pri prekonávaní problémov s nedostatkom energie pri rastúcom objeme potrieb."

ZDROJ JA Solar Holdings Co., Ltd.

Súvisiace odkazy