Patentový úrad USA (USPTO) udelil Solar-Tectic LLC významný patent na technológiu tenkovrstvových solárnych článkov a polovodičov

22 Apríl , 2015, 22:59 BST z Solar-Tectic LLC

- Patent je na technológiu, ktorú vynašiel zosnulý Dr. Praveen Chaudhari, držiteľ medaily USA za technológiu a inováciu. Táto technológia má široké uplatnenie v rozmanitých elektronických aplikáciách vrátane tenkovrstvových solárnych článkov, LED, TFT, FET, solárnych invertorov a nanodrôtov.

BRIARCLIFF MANOR, New York, 22. apríl 2015 /PRNewswire/ --Spoločnosť Solar-Tectic LLC(ST) dnes oznámila, že Úrad pre patenty a ochranné známky Spojených štátov (USPTO) vydal významný patent (s viac ako 50 patentovými nárokmi) na širokú škálu technológií vrátane rastu monokryštálu, vysoko textúrovaných polovodičových vrstiev alebo polovodičových vrstiev s veľkými zrnami na lacných substrátoch, napríklad bežnom skle.  Uvedené technológie, ktoré vynašiel zosnulý Dr. Praveen Chaudhari, držiteľ medaily USA za technológiu za rok 1995, nájdu uplatnenie v rôznych priemyselných odvetviach vrátane solárnych technológií, výroby displejov a LED.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150422/200409LOGO

Americký patent (12/774,465) s názvom Metódy rastu heteroepitaxného monokryštálu alebo veľkozrnných polovodičových vrstiev a zariadení na ňom opisuje upravenú VLS (para-kvapalina-tuhá látka) metódu rastu tenkej vrstvy, ktorá po prvý raz umožňuje ukladanie mimoriadne kvalitných polovodičových vrstiev z rôznych materiálov, ako sú kremík, germánium a GaN, na lacné substráty pri nízkej teplote.

Cenovo výhodný proces rastu tenkej vrstvy podobný rastu nanodrôtu s využitím eutektických zliatin je mimoriadne vhodný na použitie v hromadných technických aplikáciách a dá sa realizovať pomocou bežných procesov nanášania napríklad elektrónovým lúčom, CVD atď. využívanými v súčasnosti v rôznych priemyselných odvetviach.

Všeobecné otázky alebo otázky k licenciám technológie adresujte na Carter Ledyard & Milburn LLP (davis@clm.com), +1-212-238-8850.

O Solar-Tectic LLC (ST):  Solar-Tectic LLC sa špecializuje na tenké vrstvy s primárnym zameraním na vývoj patentovaných technológií pre monokryštál alebo vysoko textúrované polovodičové vrstvy na skle alebo kovových páskach.  Spoločnosť má široké portfólio technológií a práv duševného vlastníctva z tejto oblasti. Všetky vychádzajú z vynálezov zosnulého Dr. Praveena Chaudhariho, odborníka na materiály a držiteľa Národnej medaily USA za technológiu a inováciu (1995). V minulom roku vyšlo niekoľko článkov, ktoré informovali o pokroku vo výskume a vývoji vrátane Highly textured silicon [111] crystalline thin-film on buffered soda-lime glass by e-beam evaporation od S. McMahona et al. a Crystalline Al203 on buffered soda-lime glass by e-beam od A. Chaudhariho et al.

ZDROJ Solar-Tectic LLC

Súvisiace odkazy