Špičkoví hráči získavajú tituly na Majstrovstvách WCA

30 December, 2015, 14:00 GMT z Yinchuan International Game Investment Co.Ltd

YINCHUAN, Čína, 30. decembra 2015 /PRNewswire/ -- 17. decembra začalo v čínskom Yinchuane veľké finále Majstrovstiev WCA 2015 a jeho hostiteľom bol Yinchuan International Game Investment Co. Ltd. Je to medzinárodné podujatie v elektronickom športe, ktoré svetu prezentuje čínske sny v tomto odvetví. Na medzinárodnom poli bojuje o majstrovské tituly 512 hráčov z 32 krajín sveta. Toto veľké finále odvysiela naživo viac ako 30 prenosových platforiem na celom svete. Len počas prvého dňa sledovalo viac ako 300 000 divákov živé prenosy zo zápasov prostredníctvom rôznych platforiem.

Pozvanie na veľké finále WCA 2015 dostali tímy ako Moon (Kórea), SKY (Čína), Misaya (Čína), Secret (Európa), Kolento (Ukraiina), Lifecoach (Nemecko), Wombats (Rusko), Amaz (Hongkong), Firebat (USA), Cloud9 (USA), NaVi (Ukrajina), HellRaisers (Rusko) a ďalšie hviezdy. Na otváracom a záverečnom ceremoniáli sa predstavia také čínske celebrity ako Angelababy, Jolin Tsai a Wilber Pan.

WCA 2015 je medzinárodný turnaj v elektronickom športe, ktorý má ambíciu každým rokom rásť vo svojom dosahu, význame a majestátnosti. Jeho cieľom je pozývať najzanietenejších a najzapálenejších hráčov. Vytvorením priestoru pre hráčov z viac ako 32 krajín a regiónov bude boj na WCA neúprosný a vytrvalý. WCA bolo od začiatku budované ako: „Aréna pre hrdinov – kde sa z hráčov stávajú legendy." Tento slogan predstavuje sny a ideály pretekárov vo všetkých disciplínach elektronického športu. Byť najlepším je cieľom pre týchto hráčov a WCA 2015 sa snaží tento cieľ naplniť. V tomto duchu si WCA vytvorilo globalizačné stratégie, vďaka ktorým je turnaj prenášaný aj v Spojených štátoch cez E3, v nemeckom Kolíne cez The Game Show a na Times Square. WCA chce svetu predviesť energiu a šarm, ktorý má elektronický šport v Číne.

Tento ročník WCA je venovaný nielen profesionálnym hráčom, ale aj amatérom z vysokých škôl, univerzít a mládeži vo všeobecnosti. Turnaje WCA vyhovujú potrebám rôznych úrovní hráčov, čím umožňujú širokým masám spoznať čaro a atraktívnosť elektronického športu. Diváci aj hráči majú možnosť sledovať a zapojiť sa počas WCA do rôznych druhov hier vrátane interaktívnych zážitkových hier ako je doudizhu (čínska kartová hra). Táto internetová hra pozostáva z rýchleho rytmu šiestich súťaží a diváci pri nej môžu takisto vyhrať cenu. Sledovanie, hra a zábava je pôvodným zámerom národných elektronických športov WCA.

V roku 2015 plánuje WCA prienik elektronických športov do čínskej masovej kultúry. Základným krokom je spojenie s populárnymi ikonami ako je spievajúca bohyňa Angelababy. Skutočnosť, že je hovorkyňou a hlavnou účinkujúcou na WCA jasne naznačuje stratégiu prepojenia elektronického športu a zábavy, z ktorej môžu profitovať obe oblasti a spoločne vytvárať pozitívnu energiu vďaka WCA.

ZDROJ Yinchuan International Game Investment Co.Ltd