Soventix a JA Solar budú spolupracovať na veľkých projektoch solárnych elektrární v Čile

11 Máj , 2015, 00:00 BST z JA Solar Holdings Co., Ltd.

ŠANGHAJ, 11. mája 2015 /PRNewswire/ -- Soventix Chile SpA a JA Solar (Nasdaq: JASO) dnes oznámili založenie spoločného podniku v Santiago (Čile) s cieľom realizovať veľké projekty solárnych fotovoltaických elektrární v Čile.

Soventix GmbH sa stále viac zameriava na realizáciu solárnych projektov mimo Európy, najmä v krajinách, ktoré vykazujú silný trhový potenciál vďaka vysokému podielu slnečného žiarenia a vzrastajúcim nákladom na energetiku.

Latinská Amerika je v strede záujmu najmä kvôli narastajúcim energetickým nárokom. Soventix tu má svoje lokálne zastúpenie - Soventix Chile SpA s rozvíjajúcim sa portfóliom projektov v rôznych štádiách vývoja a realizácie vrátane projektu presahujúceho 250 MW. Z rovnakých dôvodov JA Solar posilňuje aj svoju pozíciu v Latinskej Amerike.

Soventix a JA Solar vidia v spolupráci samé výhody, preto sa rozhodli vytvoriť spoločný podnik. Pre JA Solar môže spolupráca s renomovanou projektovou firmou znamenať rýchlejšie prenikanie na tento nový trh. Soventix má zas vďaka partnerstvu s jedným zo špičkových svetových výrobcov modulov šancu prilákať kapitál pre svoje projekty od medzinárodných investorov.

Spoločný podnik začne spoluprácou na projektoch predstavujúcich 130 MW a všetky z nich budú využívať moduly od JA Solar.

"Tešíme sa vstupu do partnerstva s takým špičkovým výrobcom modulov ako je JA Solar," povedal Thomas Stetter, výkonný riaditeľ Soventix Chile SpA. "Ekonomicky a technicky vyspelý dodávateľ modulov nám umožní rýchle napredovanie do štádia realizácie konštrukčných detailov projektov a samozrejme nám pomôže pri navyšovaní kapitálu."

"Ústredným prvkom našej stratégie vstupu na trh je participácia v najskorších projektových štádiách. Tak si môžeme zaistiť zmluvy na dodávky v počiatočných fázach a ovplyvňovať realizáciu projektu a neúčinkovať len v roli predajcu," povedal Jian Xie, prezident JA Solar.

"Táto operácia v Čile potvrdzuje náš záväzok voči trhu v Latinskej Amerike, nakoľko stavia na projektoch, ktoré sme už začali rozvíjať v Mexiku a Paname," dodal Giovanni Landi, generálny manažér pre rozvoj projektov v JA Solar.

Obe spoločnosti očakávajú ukončenie prvých spoločných projektov v roku 2015.

ZDROJ JA Solar Holdings Co., Ltd.