Spoločnosť Beechwood získala firmu Old Mutual Bermuda

04 Január , 2016, 22:27 GMT z Beechwood Bermuda, Ltd. z ,Beechwood Re, Ltd.

Beechwood Bermuda, Ltd. získal offshore poskytovateľa investičných a anuitných produktov

HAMILTON, Bermudy, 4. januára 2016 /PRNewswire/ -- Spoločnosť Beechwood Bermuda, Ltd. („Beechwood") dnes oznámila ukončenie akvizície spoločnosti Old Mutual (Bermudy), Ltd. (OMB), poskytovateľa investičných produktov a poistenia s majetkom dosahujúcim viac ako 1 miliardu USD, ktorý prestal uzatvárať nové zmluvy v roku 2009. Beechwood, jeden z najväčších poskytovateľov medzinárodných investičných plánov týmto dosiahol výšku celkového majetku 2 miliardy USD a nachádza sa na obchodných platformách viac ako 100 bánk a maklérskych spoločností sveta.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140731/132418

Transakcia, ktorá bola uzavretá 31. decembra 2015, je základom pre ďalšie pokračovanie podpory služieb produktov spoločnosti OMB zo strany Old Mutual počas nasledujúcich troch rokov, pričom existujúca spolupráca bude doplnená zo strany firmy Beechwood aj prostredníctvom rastúceho portfólia starostlivosti o majetok klientov. V rámci novej platformy spoločnosť Old Mutual zaistí určité zmluvné garancie až do ich splatnosti v rokoch 2017 a 2018. Vďaka kontinuite zdrojov sa neočakáva žiadne prerušenie služieb zákazníkom.

„Táto transakcia nám ponúka jedinečnú možnosť posilniť svoju pozíciu globálneho lídra a preukázať odhodlanie naďalej poskytovať inovatívne finančné riešenia pre medzinárodných investorov," povedal Mark Feuer, výkonný riaditeľ firmy Beechwood. „Naše možnosti a zdroje nám umožnia naďalej uspokojovať a rozvíjať požiadavky klientov aj v nasledujúcich rokoch."

V priebehu niekoľkých týždňov bude spoločnosť Beechwood kontaktovať distribučných partnerov firmy OMB, aby s nimi prediskutovala prechod a zaviedla investičné plány firmy Beechwood pod názvom Accumulator Plus a Escalator Plus. Tieto produkty ponúkajú atraktívne sadzby a jedinečné investičné prvky ako napríklad garanciu ochrany istiny. David Lessing, výkonný viceprezident produktov a služieb v Beechwood poznamenal: „Rastúci dopyt po produktoch spoločnosti Beechwood podnietil naše rozhodnutie vykonať ďalšie záväzky v tejto oblasti a podporiť svojich distribučných partnerov a ich finančných poradcov."

Finančné podmienky transakcie neboli odhalené. Niektoré schválenia regulačných orgánov vzťahujúce sa na prevody budúcej administrácie zmluvných vzťahov sa očakávajú do konca prvého štvrťroku roku 2016.

O spoločnosti Beechwood Bermuda Ltd. a Beechwood Re, Ltd.
Do rodiny Beechwood patrí firma Beechwood Bermuda Ltd., licencovaný poskytovateľ dlhodobých poistení so sídlom v Hamiltone na Bermudách, regulovaný Bermudským finančným úradom (BMA), ako aj firma Beechwood Re, zaisťovacia spoločnosť so sídlom v Grand Cayman regulovaná Finančným úradom Kajmanských ostrovov (CIMA). Tieto spoločnosti boli založené s cieľom ponúkať riešenia, ktoré reagujú na dopyt zo strany: (1) majetných investorov mimo USA, ktorí hľadajú inovatívne garantované investičné produkty a (2) medzinárodných poistných spoločností a firiem z USA, ktoré hľadajú atraktívne riešenia z oblasti životného poistenia a zaistenia anuít.

Viac informácií získate od Julianne Classey, manažérky komunikácie s médiami, na adrese: jclassey@beechwood.com alebo (646) 356-1629.

PRÍBUZNÉ ODKAZY:

ZDROJ Beechwood Bermuda, Ltd.; Beechwood Re, Ltd.

Súvisiace odkazy