US očakáva svoju zvýšenú účasť v Biospaine 2016

05 September, 2016, 08:30 BST z Biospain 2016

MADRID, September 5, 2016 /PRNewswire/ --

Ôsmy ročník medzinárodného biotechnologického zhromaždenia Biospain 2016 organizovanom španielskou biopriemyselnou asociáciou (ASEBIO) a SPRITE - baskickou agentúrou pre podporu podnikania, ktorá je súčasťou baskickej vlády, prebehne v Bilbao výstavnom centre (BVC) - Barakaldo medzi 28. a 30. septembra sa zvýšeným výskytom amerických podnikov a organizácií.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160902/403790LOGO )

"Na medzinárodných veľtrhoch, ktoré sme nedávno navštívili, sme si uvedomili väčší záujem zo strany prichádzajúcich medzinárodných investorov a zoskupení firiem o projekty v Španielsku a dopravovaných spoločností zo zahraničia, prevažne z USA, Európy a Latinskej Ameriky," komentoval Jordi Martí, prezident ASEBIO. Nedávno boli oznámené operácie zahŕňajúce veľký počet liečiv a špecializovaných medzinárodných investičných fondov odrážajúcich skutočnosť, že pokiaľ ide o vedecký vývoj španielske biotechnológie zodpovedajú ich medzinárodným náprotivkom.

K dnešnému dňu potvrdilo svoju účasť na Biospain 2016 20 krajín. Organizátori tiež očakávajú, že obchodné trhy budú o 40 % väčšie v tomto roku.

Biospain je dnes piatym najväčším partnerom v oblasti biotechnológií vo svete, s 3.327 vzájomnými stretnutiami, s 320 % väčším počtom stretnutí od roku 2008, kedy sa stal partnerom uvádzajúcej ONE® (EBD Skupiny).

Investičné fórum Biospain si kladie za cieľ prilákať oboch národných a medzinárodných investorov. Spolupráca bude zameraná na organizovanie špecifického paralelného programu a spoločenských podujatí pre komunitu investorov. Medzi niektoré z najdôležitejších tematických oblastí patria: fórum pacientov zriedkavých ochorení - sklerózy multiplex a čím ďalej väčšiu úlohu zohrávajú organizácie pacientov v uplatňovaní nových metód diagnostiky, očkovacích látok pred Alzheimerovou chorobou, téma potravín a zdravia, verejná politika pre otvorené inovácie, nanobiotechnológie, veľké dáta, nové onkologické terapie a biohospodárstvo.

BioSpain sa skladá z obchodného veľtrhu, partnerskou udalosťou, investičným fórom, fórom pre vzdelávanie a zamestnanosť, konferenciami s celým radom otázok (s paralelnými sekciami), za účasti národných a medzinárodných hovorcov a vedeckými konferenciami, ktoré sú usporadúvané vedeckými spoločnosťami. Udalosť sa teraz stala najväčším veľtrhom krajiny v Európe a pokiaľ ide o počet podnikateľských stretnutí, piatym najväčším na svete. Posledné stretnutie Biospain 2014 hostilo 200 vystavovateľov, viac ako 850 firiem a inštitúcií a viac ako 1 850 delegátov z 37 krajín. Vzájomné obchodné rokovania sa zvýšil na 3,327 (+ 20 %).

Oficiálni sponzori Biospainu sú: Bioibérica, Merck, Pharmamar a Celgene.

Pre ďalšie informácie:
Lucía Cecilia