Zoskok človeka v stratosfére bez skafandra, bez pretlakového ochranného obleku, bez kyslíka a bez padáka do vôd plných žralokov v snahe zastaviť „Zomieranie kvôli znečistenej vode"

17 December, 2015, 13:05 GMT z Death Challenge Inc.

– Pokiaľ sa ho svet hlasovaním nerozhodne zachrániť, čaká ho istá smrť –

LONDÝN, 17. decembra 2015 /PRNewswire/ -- Death Challenge, Inc., nová obchodná spoločnosť, ktorá sa zaoberá z obchodného hľadiska udržateľnou filantropiou, dnes oznámila oficiálny dátum najúžasnejšej a najnebezpečnejšej akcie, aká sa kedy vysielala naživo. Výzva smrti 1, Zoskok smrti (http://DeathChallenge.com) sa uskutoční na Veľký piatok 25. marca 2016 v rovnakom týždni ako Svetový deň vody.

Presne o 15.33 hod. britského času (GMT) bude „vyzývateľ", ktorého meno neprezradíme, s maskou na tvári riskovať život, keď zoskočí z lietadla v stratosfére vo výške 15,3 km (9,53 míle) nad povrchom Zeme a bude padať 50 300 stôp BEZ skafandra, BEZ pretlakového ochranného obleku, BEZ kyslíka a BEZ padáka do vôd plných žralokov – a to všetko len preto, aby sa pokúsil ZASTAVIŤ umieranie kvôli znečistenej vode. (http://DeathbyDirtyWater.org).

„Na tejto veci vyzývateľovi veľmi záleží," (http://DeathChallenger.com) vyjadrila sa hovorkyňa spoločnosti Aideen Dohertyová. „Strávil dlhý čas v častiach sveta, ktoré najviac postihujú ochorenia prenášané vodou, a na vlastné oči videl, aké strašné dôsledky má tento riešiteľný problém. Vyzývateľ sa tiež nakazil ochorením, ktoré ho takmer pripravilo o život, keď sa na svojich cestách napil znečistenej vody. Pre znečistenú vodu na svete každoročne zahynú 2 milióny detí, a aby sa táto kríza zastavila, vyzývateľ sa rozhodol riskovať vlastný život."

Nevídaná akcia, aká tu ešte nebola, Zoskok smrti , bude naživo vysielaná na platenom kanáli pre obecenstvo na celom svete, ktoré bude môcť hlasovať, či „Zachrániť vyzývateľa" ponúkaním príspevkov alebo nie. On-line diváci, ako aj tí priamo na mieste zoskoku, si môžu zakúpiť hlasy pred aj počas historického kroku viery vyzývateľa, pričom vyjadria svoj súhlas „ÁNO" alebo nesúhlas „NIE" s trojicou možných záchranných plánov. Dôležité však je, že vyzývateľ neprijme žiadny záchranný plán, pokiaľ si ľudia na celom svete nezakúpia jednu miliardu hlasov – symbolicky ide približne o počet ľudí bez prístupu k tomu najzákladnejšiemu, čo pre život potrebujeme – k čistej vode.

V prípade prvého záchranného plánu (uplatní sa vo výške 25 000 – 20 000 stôp) vyhodia z lietadla, krúžiaceho nad miestom, padák, ktorý sa vyzývateľ pokúsi zachytiť a nasadiť si ho v podmienkach, keď je to prakticky nemožné. V prípade záchranného plánu číslo dva (uplatní sa vo výške 20 000 – 15 000 stôp) vyrazí na pomoc vyzývateľovi vyčerpanému nedostatkom kyslíka parašutista-záchranár, ktorý sa pokúsi o historicky prvé zachytenie človeka vo vzduchu bez bezpečnostného vybavenia. Pri treťom záchrannom pláne (uplatní sa vo výške 15 000 – 7 000 stôp) z lietadla vyhodia ťažné lano, ktoré sa vyzývateľ pokúsi zachytiť a použiť pri prechode zo vzduchu na vodu. Ak vyzývateľ ťahaný lanom správne neodhadne situáciu, môže naraziť do lietadla a poškodiť mu krídlo alebo ovládacie prvky na chvoste. Ak vyzývateľ pri výskoku z lietadla stratí vedomie, je tu ďalšia možnosť využitia záchranného tímu, ktorý k nemu dopraví kyslík. Tento záchranný plán sa však aktivuje len v prípade, že sa najprv vyzbiera 7,125 miliárd hlasov – číslo, ktoré zodpovedá hlasovaniu celej populácie, aby zachránila jedného človeka a všetkých ľudí bez prístupu k čistej vode.

Ďalšími spôsobmi, ako prispieť k celosvetovému úspechu akcie Výzva smrti (http://savethechallenger.com), sú lístky typu pay-per-view na sledovanie akcie on-line, lístky typu VIP na sledovanie akcie z lietadla alebo lode na mieste zoskoku – alebo pod hladinou so žralokmi v mieste doskoku – a špeciálnou možnosťou je zakúpenie si cesty do stratosféry spolu s vyzývateľom.

„Tento zoskok sa spája s obrovským rizikom," vyjadrila sa hovorkyňa spoločnosti Aideen Dohertyová. „Keď vyzývateľ vyskočí z lietadla, bude sa musieť vyrovnať so šialene nízkym tlakom vzduchu, mrazivým chladom a nedostatkom kyslíka. Všetky tieto faktory môžu zapríčiniť jeho okamžitú smrť."

Vyzývateľ patrí medzi najskúsenejších extrémnych športovcov sveta. Za ostatných 30 rokov absolvoval takmer 20 000 zoskokov, viac než 5 000 zoskokov v extrémnych výškach a tisíce hodín potápania bez klietky so žralokmi bielymi. Využije viacero extrémnych disciplín, aby sa pokúsil prežiť zoskok z výšky, ktorá viac než 260-násobne prevyšuje aktuálny svetový rekord – dosahuje takmer dvojnásobok výšky Mount Everestu.

Vyzývateľ sa ako prvý rozhodol riskovať svoj život v rámci akcie Výzva smrti. Výzva smrti 1, Zoskok smrti, je akciou 10. kategórie a podľa odborníkov je pri nej nulová šanca na prežitie. Výzvu smrti 1 budú hudobne sprevádzať noví a známi umelci. V rámci akcií Výzva smrti s veľkou dávkou rizika sa budú naďalej predstavovať extrémni športovci, aby sa zvýšilo povedomie verejnosti a podporilo sa filantropické úsilie spoločnosti Death Challenge, ktorá sa snaží ukončiť najhoršie sociálne, hospodárske a humanitárne problémy sveta.

Spoločnosť Death Challenge Inc., nadácia Death Challenge Foundation a akcia Zoskok smrti sa podrobia auditu a prevereniu medzinárodnou účtovnou spoločnosťou. Ďalšie informácie o akcii Výzva smrti a o tom, ako môže svet ukončiť umieranie v dôsledku znečistenej vody, nájdete na nasledujúcej lokalite: http://DeathChallengeDay.com

Poznámka editora: Kontakt pre otázky médií a žiadosti o súpravy materiálov: pressoffice@deathchallenge.com

Informácie o značke Death Challenge

Spoločnosť Death Challenge, Inc., nadácia Death Challenge Foundation a organizácia Many People, One Voice sa spoločne podieľajú na z obchodného hľadiska udržateľnej filantropii, ktorej cieľom je zvýšenie povedomia verejnosti a poskytnutie podpory potrebnej na ukončenie mnohých z najhorších svetových sociálnych, hospodárskych a humanitárnych problémov. Spoločnosť Death Challenge bude predstavovať extrémnych športovcov pri akciách s veľkou dávkou rizika a podporovať rôzne ciele. Prvá akcia s názvom Výzva smrti 1 sa usiluje o ZASTAVENIE umierania v dôsledku znečistenej vody.

ZDROJ Death Challenge Inc.

Súvisiace odkazy