MoneyGram sponsorem EHF EURO 2016 mężczyzn w piłce ręcznej

04 Gru, 2015, 12:32 GMT Źródło MoneyGram

WARSZAWA, Polska, 4 grudnia 2015 r. /PRNewswire/ -- Firma MoneyGram (NASDAQ: MGI) ogłosiła dziś podpisanie umowy sponsorskiej na zbliżające się mistrzostwa mężczyzn Europejskiej Federacji Piłki Ręcznej, które odbędą się w Polsce od 15 do 31 stycznia 2016 roku.

– W MoneyGram wszyscy jesteśmy przekonani, że sport zbliża do siebie przyjaciół i tych, których kochamy, podobnie do naszych tanich i punktualnych transferów pieniężnych. Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej 2016 nie są wyjątkiem – skomentował Juan Agualimpia, główny dyrektor ds. marketingu w firmie MoneyGram. – Jesteśmy dumni ze statusu sponsora tego wyjątkowego wydarzenia. Dzięki temu nasi klienci znajdą się jeszcze bliżej ekscytujących rozrywek, pozytywnej energii i dobrej zabawy związanych z tym pełnym akcji sportem – dodał dyrektor.

– Z przyjemnością witamy nową markę w piłce ręcznej i na Mistrzostwach Europy w Piłce Ręcznej 2016 – powiedział Jean Brihault, prezes Europejskiej Federacji Piłki Ręcznej. – Oficjalni sponsorzy, wśród nich MoneyGram, poprzez to wydarzenie będą mogli dotrzeć do fanów sportu w całej Europie i na świecie. Polska będzie gospodarzem największych i najważniejszych europejskich mistrzostw w historii – dodał prezes.

Firma MoneyGram spodziewa się solidnego pozycjonowania marki w trakcie rozgrywek. Firma planuje także stworzenie magazynu tematycznego dotyczącego Mistrzostw Europy w Piłce Ręcznej, który trafi do stanowisk MoneyGram w Polsce i będzie informował fanów o szczegółach wydarzenia, graczach i miejscach spotkań. Wybrani fani będą mogli także skorzystać z atrakcji zapewnionych na specjalnych stoiskach promocyjnych MoneyGram.

Mistrzostwa rozgrywane będą w Krakowie, Katowicach, Wrocławiu i Gdańsku. W ciągu dwóch tygodni rozegranych zostanie 48 meczów między 16 reprezentacjami krajowymi.

Liczba widzów zainteresowanych piłką ręczną w Europie rośnie z roku na rok. Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej mężczyzn 2016 będą transmitowane w 150 krajach i terytoriach, a szacowany zasięg transmisji obejmie miliony przed telewizorami na całym świecie.

O MoneyGram International, Inc. Firma MoneyGram jest światowym dostawcą innowacyjnych rozwiązań transferów pieniężnych i usług płatności. Znakiem rozpoznawczym firmy na całym świecie jest łączność finansowa między rodziną i przyjaciółmi. W sieci, na urządzeniach mobilnych, w kioskach czy miejscowych sklepach, łączymy klientów na wszystkie wygodne dla nich sposoby. Zapewniamy także usługi opłacania rachunków, wydajemy przekazy pieniężne, a na wybranych rynkach realizujemy także oficjalne czeki. Więcej informacji na temat firmy MoneyGram International, Inc. można znaleźć na stronie moneygram.com.

ŹRÓDŁO MoneyGram