Amazon gaat van Goodman het grootste logistieke gebouw van Polen huren

Nov 22, 2013, 06:16 ET from Goodman Group

WROCLAW, Polen, 22 november 2013 /PRNewswire/ -- Goodman, de wereldwijd opererende vastgoedgroep die logistieke gebouwen bezit, ontwikkelt en beheert, gaat voor 's werelds grootste e-commercebedrijf Amazon een distributiecentrum ontwikkelen in Wroclaw. Dit nieuwe gebouw wordt het grootste vrijstaande logistieke gebouw in Polen en zal in recordtijd worden gebouwd om aan de eisen van Amazon te voldoen. Deze transactie is tot nu toe het grootste contract voor een logistiek gebouw in Centraal-Europa.

(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131118/HK17987 )

Het eerste distributiecentrum van Amazon in Polen heeft een oppervlak van circa 95.000 m2. De bouw is in oktober 2013 begonnen en naar verwachting zal het distributiecentrum in de tweede helft van 2014 volledig operationeel zijn.

"Het vervult ons met trots dat Amazon ervoor heeft gekozen om samen met Goodman de Poolse markt te betreden. Het gebouw dat wij ontwikkelen, wordt het grootste vrijstaande logistieke pand in Polen. De bouw verlooptvoorspoedig, zodat Amazon alle logistieke mogelijkheden van het gebouw binnen een jaar volledig kan benutten", aldus Błażej Ciesielczak, Regional Director Poland bij Goodman.

"We hebben besloten om in Polen samen te werken met Goodman vanwege de grote ervaring van de onderneming met de bouw van soortgelijke centra voor Amazon in West-Europa alsmede haar kennis van de lokale logistieke markt, gebaseerd op tal van afgeronde projecten in Polen", aldus Raimund Paetzmann, Director Real Estate bij Amazon.

Een belangrijke factor bij Amazon´s keuze voor Goodman als vastgoedontwikkelaar was diens vermogen om een faciliteit van een dergelijke schaal in een relatief kort tijdsbestek te kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd een hoogwaardig product te kunnen garanderen.

Amazon verwacht met het magazijn tot 2.000 banen voor de lange termijn te creëren, plus nog zo'n 3.000 seizoensgebonden banen om de pieken in het feestseizoen op te vangen.

Sinds 2006 heeft Goodman meer dan 900.000 m2 gerealiseerd voor Amazon bestaande uit totaal 11 projecten in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het nieuwe distributiecentrum van Amazon zal worden gebouwd in de buitenstad Bielany Wroclawskie, op 5 kilometer van het centrum van Wroclaw. Deze locatie beschikt over uitstekende vervoersknoppunten, zowel via de weg (de A8 en A4 en de S8 en S5), als per spoor (10 kilometer van het treinstation van Wroclaw) en door de lucht (15 kilometer van de luchthaven van Wroclaw). Het distributiecentrum voor Amazon is Goodmans vijfde vastgoedproject in de omgeving van Wroclaw. Eerder realiseerde de onderneming in totaal meer dan 70.000 m2 voor Whirlpool, TJX Europe, Walki Group en Casetech.

Klik hier voor het interview met Błażej Ciesielczak, Regional Director Goodman Poland.

Goodman is belangrijkste Europese ontwikkelaar

Het tijdschrift PropertyEU heeft Goodman voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot belangrijkste projectontwikkelaar in Europa. De lijst, die in de maarteditie staat, is gebaseerd op het aantal afgeronde projecten in vierkante meters tussen 2010 en 2012.

Over Goodman in Polen

Goodman is sinds 2005 actief in Polen en bezit en beheert meer dan 275.000 m2 aan gebouwen op verschillende locaties in Polen voor klanten als Whirlpool en DHL. De groep heeft strategische percelen in alle belangrijke logistieke centra van Polen, waarop zo'n 875.000 m2 aan extra magazijnruimte kan worden gerealiseerd. Goodman beschikt over een aanzienlijke portfolio van actieve aanvragen en een grondvoorraad die de onderneming in staat stelt in te spelen op de individuele eisen van elke potentiële klant.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Majella O Doherty

Communications Manager, Continental Europe

+32 2 263 4068

Majella.ODoherty@goodman.com

 


Over Goodman

Ga voor meer informatie naar: www.goodman.com/pl

SOURCE Goodman Group