Bernard Cova, professor i marknadsföring vid KEDGE Business School, vinner Emeralds Citations of Excellence-utmärkelse

Jul 24, 2013, 03:00 ET from KEDGE Business School

BORDEAUX, Frankrike, July 24, 2013 /PRNewswire/ --

Den globala publicistgruppen Emerald har just presenterat listan över vinnarna av 2013 års Citations of Excellence-utmärkelse, som delas ut för 17:e året. Bernard Cova, professor i marknadsföring vid KEDGE Business School, är en av mottagarna. Han får utmärkelsen som ett erkännande av sin artikel med titeln "Working consumers: the next step in marketing theory?" som publicerades 2009 i tidningen MarketingTheory.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121105/567576 )

Citations of Excellence-utmärkelsen firar de 50 akademiska artiklar som får flest antal citeringar under de senaste tre åren i andra forskningsrapporter som publicerats i 300 managementtidskrifter, däribland HarvardBusinessReview, Journalof Marketing, Journalof Finance, StrategicManagement Journal, MITSloanManagement Review och McKinseyQuarterly.

Bernard Cova skrev texten tillsammans med Daniele Dalli, professor i marknadsföring vid Universitetet i Pisa (Italien). Han säger, "Mer än 50 000 vetenskapliga artiklar publiceras varje år och att vara en av de 50 mest citerade visar hur viktigt ämnet och våra resultat är". Artikeln är en del av en forskning som sedan 2008 bedrivits inom området "arbetande konsumenter".

För att citera professor Cova, "Denna text har över hela världen öppnat dörrar till idén om att företag inte bara kommer att se dagens konsumenter som resursförstörare utan också som producenter, eftersom de både kan och vill arbeta för de varumärken som de älskar - oftast utan belöning". Därav artikelns slutliga diskussion om möjligheten att arbetande konsumenter utnyttjas dubbelt genom samverkande marknadsföringsprogram: de arbetar gratis för att främja varumärket de älskar, och genom att göra detta får de betala mer för produkter från ett varumärke de har bidragit till att främja och vars produkter har ökat i värde genom deras engagemang. Fall som analyserats i artikeln inkluderar Nutellas hasselnötskräm och Warhammers brädspel.

Ceremonin för Citations of Excellence-utmärkelsen kommer att vara en del av "Emerald Networking and Awards Presentation Evening" som hålls söndagen den 11 augusti 2013 i Orlando (Florida) http://www.emeraldinsight.com.

BEM och EUROMED MANAGEMENT har gått samman för att skapa en ny aktör i den högre utbildningens värld: KEDGE BusinessSchool öppnar i början av läsåret 2013. http://www.kedgebs.com

I KORTHET: Forskning vid KEDGE Business School

Tre huvudsakliga kompetensområden: New Business Models, Marketing, Supply Chain Management

160 heltidsanställda forskningsprofessorer

Mål för 2017:      

Forskningsbudget fördubblad till 14 miljoner euro per år

Fakultet med 244 heltidsanställda forskningsprofessorer

SOURCE KEDGE Business School