Det prisbelönta EU-projektet MobiCloud släpper nytt utvecklingsverktyg (SDK)

Jun 05, 2013, 02:00 ET from Appear

STOCKHOLM, June 5, 2013 /PRNewswire/ --

MobiCloudkonsortiet meddelade idag att den första utgåvan av ett nytt utvecklingsverktyg (SDK) nu finns tillängligt. Verktyget gör det möjligt för utvecklare att skapa företagsappar i molnet som är plattformsoberoende och baseras på användarens kontext.  

SDKn innehåller ett antal fördefinierade programmallar för att komma igång med mobila tillämpningar inom transport-, bygg- och fältservice. Utvecklingsplattformen inkluderar verktyg för en mobil webb, för att skapa HTML5-applikationer och för att skapa plattformsoberoende containrar, samt Java och REST SDK för integrationsförbättringar med bakomliggande system.

MobiCloud SDKn har redan möjliggjort för en svensk tågoperatör att genomföra en företagspecifik Appstore på rekordtid, med en rad applikationer för personalen: En teamapp som visar resurser och kan att hitta närmaste kollega. En felanmälanapp så att lokförare kan dokumentera tekniska problem, bifoga bilder och begära underhåll. En trafikstörningsapp så att personalen att lämna relevant information till passagerare ombord.

Christophe Bram, utvecklare på Appear som arbetar med projektet kommenterar "SDKn räddade mig från att skriva minst 5000 rader kod och omkring 16 dagar av arbete jämfört med mina tidigare uppdrag med mobila projekt - med återanvändbara mallar som tillåter mig att fokusera på innehållet och att leverera en bättre service till kunden"

Ett event med utbildningsdagar arrangeras i Stockholm 12-14 juni, där deltagare kommer att få insikt i MobiCloud Enterprise Mobility platform och kan träffas och utbyta idéer med likasinnade som arbetar på olika projekt. Eventet inbegriper en Discovery Day för att introducera projektet och ett mer djupgående SDK utbildningspass för utvecklare om hur man använder plattformen.

För de som inte kan deltaga i Stockholmseventet, samt för att sprida kunskap om de olika implemenationer inom transport som gjorts, arrangeras en separat serie webbseminarier på ett antal språk.

MobiCloudkonsortiet leds av Appear (Sverige) och inkluderar Nettropolis (Tyskland), EsperantoXL (Nederländerna), Costain (UK) och Comit Projekt (UK). Projektets fokus är att stimulera till nya mobila tjänster i molnet.

Företag som vill ansluta sig till MobiClouds ekosystem uppmanas att registrera sig för att tidigt få tillgång till MobiClouds testbädd för att köra sina egna försöksprojekt: info@mobicloudproject.eu

Media Kontakt:
Mia Falgard
PR-chef
+46709559356
mfa@appearnetworks.com

SOURCE Appear