ebrary utvidgar sitt icke-engelska utbud med nya förlag och produkter

Dec 18, 2012, 12:56 ET from ebrary

- Företaget annonserar en Nordisk Kollektion och skriver kontrakt med 5 ledande tyska förlag för att utöka sitt utbud av internationellt innehåll.

PALO ALTO, Kalifornien, 18 december 2012 /PRNewswire/ -- ebrary®, ett ProQuest-företag, annonserade idag att man kommer att fortsätta sitt arbete med icke-engelskspråkiga program för kunder runt om i världen. Företaget lanserar en ny prenumerationsdatabas med e-böcker, ebrary Nordic Collection™, samtidigt med nyligen införskaffat innehåll från välrenommerade tyska förlag som Verlag C.H. Beck, W. Bertelsmann Verlag (WBV) och Frank & Timme.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120620/DE27948LOGO-b  )

ebrarys nya prenumerationsdatabas, Nordic Collection, kommer att innehålla mer än 1 300 titlar från över 30 förlag vid lanseringen, men ska sedan växa och erbjuda över 2 000 e-böcker. Den innehåller material från och om Norden på danska, finska, isländska, norska och svenska. Några av de förlag som bidrar är Aarhus University Press, Copenhagen Business School Press, Folkuniversitetets Akademiska Press, Nordic Academic Press, Nordic Council of Ministers' Publishing House, Roskilde Universitetsforlag, Stockholms universitets förlag, och University of Wisconsin Press. Biblioteken kan välja att kombinera denna samling med ebrarys främsta prenumerationsdatabas, Academic Complete™, för att erbjuda ett komplett akademiskt utbud, och utnyttja möjligheten att använda sin budget strategiskt till andra saker, såsom kunddrivna inköp, korttidslån och obegränsade arkiv.

"Vi strävar efter att hjälpa både våra bibliotekskunder och slutanvändarna så effektivt som möjligt. Detta innebär inte bara att samla enorma mängder innehåll, utan också att paketera detta på ett sätt som är hanterbart och meningsfullt för forskarna", sa Leslie Lees, ebrarys biträdande chef för innehållsutveckling. "Nordic Collection är ännu ett steg framåt när det gäller att öppna fler möjligheter till lärande; vi kommer att fortsätta att utvidga vårt utbud på lokala språk, för att kunna erbjuda det innehåll som är mest intressant för kunder runt om i världen."

Dessutom, för att erbjuda ett utökat stöd för strategiska inköp av e-böcker för bibliotek i hela världen, finns de nya tyska förlagens vetenskapliga monografier, inklusive de som är utgivna av det väl ansedda förlaget Frank & Timme, alla tillgängliga i ett obegränsat arkiv och genom YBP. Frank & Timme erbjuder forskare ett både djupt och brett utbud av tyskspråkigt innehåll med fokus på humaniora och samhällsvetenskap.  

"Vi gläder oss åt att kunna göra våra e-böcker tillgängliga för bibliotek via ebrary så att vi kan möta forskningsbehoven hos våra slutanvändare", sa Dr. Karin Timme, Publisher på Frank & Timme. "Via vårt samarbete med ebrary kan vi utöka vårt erbjudande genom att utnyttja de olika affärsmodellerna och deras övriga samarbetspartners, någonting som gör det möjligt för båda företagen att erbjuda bättre tillgång åt bibliotek i hela världen."

Om Frank & Timme (www.frank-timme.de)

Det tyska akademiska förlaget Frank & Timme grundades av Dr. Karin Timme and Dr. Claudia Frank år 2004 och arbetar för att omvandla kunskap till varaktiga handlingar genom att göra sina material tillgängliga för så många slutanvändare som möjligt. Frank & Timme är särskilt inriktade på ämnen som litteraturkunskap, media- och kommunikationsstudier, teologi och religioner, lingvistik med mera.

Om ebrary (www.ebrary.com)

ebrary hjälper kunder att strategiskt införskaffa e-böcker genom en trestegsprocess: Transition, Diversify and Streamline™.  Företaget anser att organisationer genom att utmana e-bokens nuvarande ställning effektivt kan uppfylla forskarnas skilda och växande behov samtidigt som de får ut mesta möjliga av sin budget. ebrary är ett ProQuest-företag, beläget i Palo Alto, CA, USA, som grundades år 1999, långt innan e-böcker blev populära.

SOURCE ebraryRELATED LINKS

http://www.ebrary.com