Ellen MacArthur Foundation och Schmidt Family Foundation samarbetar med ledande universitet för att stödja nästa generations globala företagsledare

Mar 07, 2013, 08:48 ET from Ellen MacArthur Foundation

LONDON, March 7, 2013 /PRNewswire/ --

Ellen MacArthur Foundation och Schmidt Family Foundation lanserade idag Schmidt-MacArthur Fellowship. Detta globala program skapades för att utveckla den kompetens och det nytänkande som krävs för att forma kommande ekonomi.

Kärngruppen utgörs av Imperial College London, Cranfield University och London Business School som i partnerskap med Ellen MacArthur Foundation kommer att hålla en intensiv sommarutbildning i London där man tillhandahåller expertrådgivning kring cirkulär ekonomi och den tillhörande onlinebaserade utbildningsplattformen. Dessa institutioner kommer att få sällskap av: Yale University, Stanford University och University of California Berkeley i USA, Euromed Management, Delft University of Technology, MIP Politecnico di Milano i Europa och National Institute of Design i Indien.

Programmet har skapats till följd av ett växande internationellt intresse kring den cirkulära ekonomin, en modell som genom att skapa regenerativa materialflöden med hjälp av design fungerar för att frikoppla tillväxt från resursbegränsningar.

Programmet kommer att uppmuntra till innovation genom sin konferens för design, teknik och affärsutövande där några av världens ledande skolor deltar. Studenter och akademiska mentorer kommer att delta i en sommarskola i London för att sedan återvända hem och fokusera på ett projekt för företagsinnovation på doktorandnivå. Deltagarna kommer att få möjlighet att utforska nya koncept och diskutera genomförandet tillsammans med Ellen MacArthur Foundations affärsallians Circular Economy 100 (Cirkulär ekonomi 100).

Wendy Schmidt, ordförande för Schmidt Family Foundation, säger:
"Eric och jag har länge varit förespråkare för innovativ teknik som har en avgörande roll att spela i övergången mot en alltmer intelligent relation mellan mänsklig aktivitet och användningen av världens resurser. Med högre energikostnader och minskande resurser behöver vi program för att uppmuntra eleverna att utveckla nya verktyg, material och tekniker som förändrar det sätt vi skapar framsteg och välstånd. Den cirkulära ekonomin visar hur denna systematiska strategi kan berika vår industriella bas och dela fördelarna med en tillverknings- och distributionsstruktur som genom design eliminerar avfall."

Ellen MacArthur: "Detta partnerskap ger vårt arbete inom högre utbildning en verkligt internationell dimension vilket är avgörande när det gäller att påskynda övergången mot cirkulär ekonomi. Detta partnerskap bygger på kreativitet, innovation, möjligheter och omfattar världens mest framåttänkande universitet. Vi är glada att lansera detta program och är övertygade om att det i stor utsträckning kommer att bidra till att få oss att tänka om när det gäller framtiden."

KONTAKT

Ellen MacArthur Foundation    
Jamie Butterworth, vd    
Lucy Hardy    
+44(0)1983-296-463

SOURCE Ellen MacArthur Foundation