Framtidens stjärnor ska skina i Spanien

Jun 13, 2013, 02:00 ET from Institute of the Arts - Barcelona

SITGES, Spanien, June 13, 2013 /PRNewswire/ --

Tack vare innovativa kurser som startas upp av Institute of the Arts i Barcelona kommer blivande unga svenska artister i september att få möjlighet att inleda sina studier i Spanien. Institute of the Arts grundades av Giles Auckland-Lewis och Mark Lethem i februari 2013 och har inspirerats och fått stöd av Sir Paul McCartneys LIPA. Institutets nya Foundation Diploma (förberedande kurs) gör att blivande skådespelare, dansare och musikalartister kan utveckla sina praktiska färdigheter och samtidigt lära sig om de viktiga affärsmässiga aspekterna av en karriär inom kreativ konst.

Institute ofthe Arts i Barcelona är Europas senaste institut för högre utbildning inom scenkonst. Skolan är belägen i en toppmodern byggnad i den vackra spanska kuststaden Sitges, bara 20 minuter från det livliga kulturella navet Barcelona. IAB är banbrytande inom scenutbildningar och kommer att erbjuda scenkonststudenter en integrerad pedagogisk upplevelse som blandar modernitet med kreativitet och entreprenörskap.

Institutets direktör Giles Auckland-Lewis förklarar: "Vår diplomkurs levereras på engelska och är unik på det europeiska fastlandet. Den har utformats speciellt med syftet att inte bara främja kreativ talang, utan också utveckla affärskompetens, något som är avgörande för artister i en alltmer konkurrensutsatt bransch. "Han tillägger, akademiker som fullföljer denna Foundation Diploma-kurs kommer att vara kommersiellt kunniga och fullt beredda att inleda en examen inom det område av kreativ konst som de väljer."

Representanter från Institute of the Arts, Barcelona kommer att hålla uttagningar i Stockholm den 26 juni 2013. Uttagningarna är gratis och öppen för alla i åldern 17 år och äldre som vill ansöka om en plats vid institutet. De gäller speciellt de ettåriga Foundation Diploma-kurserna i skådespeleri, dans eller musikteater. Utbildningen kommer att pågå från september 2013 till juli 2014.

Uttagningar till diplomkursen kommer att hållas på följande plats:

Danscentrum Stockholm

Uttagningar: 12:00 till 15:00

Jungfrugatan 7b, 114 44 Stockholm

Telefon: 090 77 23 00

http://www.danscentrum.se

Den som vill anmäla sig till en uttagning kan besöka institutets webbplats http://www.iabarcelona.com/auditions_eu.html för att ladda ner en ansökningsblankett.

Giles Auckland-Lewis
Rektor
+34-938-949-713
g.auckland-lewis@iabarcelona.es

SOURCE Institute of the Arts - Barcelona