Gunvor Group geportretteerd door de Zwitserse financiële krant L'Agefi

Jul 04, 2012, 15:09 ET from Gunvor Group

GENEVE, 4 juli 2012 /PRNewswire/ -- De Zwitserse financiële krant L'Agefi heeft in een recent artikel met als titel "The emergence of a global player", een portret getekend van Gunvor Group waarin wordt beschreven hoe "het handelsbedrijf uit Genève de laatste jaren een wereldleider is geworden op het vlak van energiehandel. En er valt meer te verwachten."

Het artikel beschrijft de strategie van Gunvor "van verticale integratie geïllustreerd door de recente overnames van raffinaderijen in Antwerpen (België) en Ingolstadt (Duitsland) verkocht door het nu failliete Petroplus." Gunvor heeft de laatste jaren extra investeringen gedaan, waaronder terminals, pijpleidingen en mijnbouwactiviteiten.

"The strategy now follows on from the total trading model...dat wil profiteren van de logistieke en financiële knowhow over een steeds breder gamma grondstoffen", schrijft L'Agefi. Gunvor heeft de expertise voor doeltreffende oplossingen voor het transporteren van aardolie- en olieproducten, steenkool, aardgas en LNG over de hele wereld. De binnenlandse logistiek van het bedrijf omvat knowhow inzake wereldwijd vracht- en zeetransport.

Gunvor, met hoofdkwartier in Cyprus, begon haar handelsactiviteiten na geslaagde openbare aanbestedingen op Russische aardoliecontracten - waardoor het tot 30 procent van de overzeese export van het land in handen kreeg. Gunvor staat nu in voor ongeveer 15% tot 20% van de export van Russische aardolieproducten over zee, exclusief export via pijpleidingen, een markt waarin Gunvor niet actief is.

"Deze evolutie is helemaal geen tegenslag, het is het symbool van de geslaagde transformatie en diversificatie van de Geneva Group, die haar afhankelijkheid van de Russische export heeft verminderd om wereldwijd te kunnen groeien," verklaart L'Agefi.

Gunvor Group, naar omzet gemeten één van de grootste onafhankelijke handelsbedrijven van grondstoffen, levert geïntegreerde handelsproducten en logistieke diensten aan partners in de wereldwijde olie- en energiemarkten. Het bedrijf heeft haar belangrijkste handelskantoren in Genève en Singapore, en een netwerk van kantoren over de hele wereld. Follow Gunvor on Twitter: @Gunvor.

SOURCE Gunvor GroupRELATED LINKS

http://www.gunvorgroup.com