Ixonos tillhandahåller innovativa hälsoappar till NHS Choices

Sep 11, 2012, 02:30 ET from Ixonos Plc

HELSINGFORS, September 11, 2012 /PRNewswire/ --

Ixonos bryter ny mark genom att ta NHS Choices syndikerade innehåll till nya mobila plattformar. NHS Choices är Storbritanniens största tjänst för hälsoinformation. Ixonos har använt sin erfarenhet inom mobil programvara, utrustning för molnhosting och mashup-funktioner för att för första gången samla NHS Choices hälsoinnehåll på nya mobila plattformar.

(Logotyp: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120911/559727 )

Ixonos innovativa metod drar nytta av NHS Choices innehåll och kombinerar det med sin omfattande erfarenhet inom mobil- och molntjäsnter. Fem interaktiva appar skapades av Ixonos App Agency™ och lanserades för viktiga mobil- och smarttelefonplattformar. Genom att ta NHS Choices innehåll till dessa mobila ekosystem får National Health Service med hjälp av Ixonos en enorm potential till marknadspenetration. Nya kanaler skapades för att nå användare och öka deras tillgång till såväl hälso- och sjukvårdstjänster som information om välbefinnande.

Apparna tillhandahåller hälsonyheter, ger tillgång till ett uppslagsverk med över 800 tillstånd och låter användare hitta och jämföra hälso- och sjukvårdstjänster i Storbritannien. Detta ger en exceptionell användarupplevelse som kompletteras med platsbaserad sökning.

Genom att använda sina mashup-lösningar tillsammans med Ixonos Elastic Cloud™ har Ixonos förenklat och intensifierat introduktionen. På detta sätt har Ixonos gjort arkitekturen enklare, mer tillgänglig och genomförandet mer skalbart. Lösningen möjliggör flera intäktsskapande alternativ, såsom reklam och prenumerationer.

NHS Choices är portalen till National Health Service i Storbritannien och har över 15 miljoner besök per månad, 35 % av dessa via mobila enheter. Sedan 2008 har det mesta av innehållet varit tillgängligt som öppen data vilket syftar till att ytterligare öka tillgängligheten av innehållet. NHS Choices erbjuder en mängd information, videor, användarkommentarer och ett växande utbud av interaktiva verktyg som gör det möjligt för användare att testa och följa sin hälsa och sitt välmående.

Enligt Healthcare Information and Management Systems Society använder 17 % av smarttelefonanvändarna hälso- och träningsrelaterade appar. Användningen av mobil teknik inom vården kommer att fortsätta växa under de kommande åren. År 2015 beräknas så många som 500 miljoner människor använda hälsoappar på sina telefoner för att sköta kondition, fysiska aktiviteter, kost och andra hälsofrågor. 2015 kommer den mobila hälsoindustrin generera upp till sex miljarder dollar per år.

Följ Ixonos | Ixonos webbplats » Ixonos på Twitter » Ixonos på YouTube »

Ixonos är ett företag som arbetar med kreativa mobila lösningar. Vi utvecklar trådlös teknik, programvara och lösningar för anslutna enheter och mobila tjänster. Tillsammans med våra företagskunder skapar vi produkter och tjänster som ger konsumenterna inspirerande mobila upplevelser. Vi förbättrar våra kundföretags konkurrenskraft genom att möjliggöra överlägsna användarupplevelser och snabbare tid till marknad för deras enheter och tjänster. Vi har kontor i Finland, Kina, Danmark, Estland, Tyskland, Storbritannien, Slovakien, Sydkorea och USA. Ixonos Plc är noterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd. Bolagets omsättning 2011 var 81,4 miljoner euro och rörelseresultatet 1,9 miljoner euro.

För mer information, kontakta:

Relaterade länkarIxonos App Agency™ » Ixonos Elastic Cloud™ »

SOURCE Ixonos Plc