KEDGE Business Schools globala MBA har hamnat på prispallen för bästa Executive MBA i Frankrike enligt Financial Times rankning 2013

Nov 06, 2013, 03:00 ET from KEDGE Business School

BORDEAUX, Frankrike, November 6, 2013 /PRNewswire/ --

Enligt Financial Times rankning den 21 oktober 2013 är den globala MBA-utbildningen från Kedge Business School nu rankad som den tredje bästa franska Executive MBA-utbildningen efter HEC och ESCP och före ESSEC och EM Lyon.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121105/567576 )

Den globala MBA-utbildningen har stigit fem platser på bara ett år och är nu nummer 43 bland de 100 bästa Executive MBA-utbildningarna i världen. "Denna markanta förbättring understryker den drivkraft som skapats genom fusionen mellan BEM och Euromed Management," sa Bernard BELLETANTE, CEO och dekanus på Kedge BS. "Det är verkligen vår målsättning att placera Kedge BS bland de bästa 15 skolorna i Europa genom att fokusera på internationalisering, innovation och kvalitet."

Financial Times rankning bekräftar den globala MBA-utbildningens internationella status, som också har tredubbel ackreditering från AMBA, EQUIS och AACSB, bevis på utmärkt akademisk kvalitet.

Efter Marseille och Shanghai öppnar den globala MBA-utbildningen i Bordeaux och Paris.

Den globala MBA-utbildningen har anordnats både i Marseille och i Shanghai i över tio år i samarbete med ett av de bästa kinesiska universiteten (Jiaotong University/Antai College of Economics & Management), vilket gör att utbildningen är den enda franska MBA som erkänts av den kinesiska regeringen. Från och med mars 2014 kommer programmet också att öppnas i Bordeaux och Paris.

Detta deltidsprogram hålls helt på engelska och vänder sig till ledare och chefer som vill främja sina internationella karriärer.

Tioinriktningarochsexinternationellaseminarieratt välja bland

Den globala MBA-utbildningen ger också eleverna ett val av två internationella seminarier och sex destinationer: Kina, Brasilien, Marocko, Indien, USA och Förenade Arabemiraten. Denna internationella rörlighet är en tillgång för att bygga upp ett aktivt nätverk som genererar affärsmöjligheter utomlands. 1 000 av våra MBA-studenter världen över deltar, däribland 700 enbart i Kina.

Kvalitet ochkonkurrenskraft

Studieavgifterna för Kedge BS:s globala MBA, rankad bland de 50 bästa Executive MBA-utbildningarna i världen, är €32 000. Detta är 30 % lägre än de direkta konkurrenterna i Frankrike: HEC, ESCP, INSEAD, ESSEC och EM Lyon.

Om KEDGE BS:

De prestigefyllda skolorna BEM och Euromed Manangement slås samman för att skapa en ny global handelshögskola. Kedge Business School möter globaliseringens utmaningar, vårt digitala universum och uppkomsten av tillväxtländer, baserat på den globala räckvidden av skolornas forskning, pedagogiska innovation och sociala engagemang.

SOURCE KEDGE Business School