Logi Analytics kungör europeisk expansion för att stödja tillväxt

Jan 28, 2014, 10:26 ET from Logi Analytics

READING, England, January 28, 2014 /PRNewswire/ --


Logi Analytics öppnar kontor i Stockholm till följd av ökad efterfrågan på sina affärsanalyslösningar i Norden

Logi Analytics, företaget för analys överallt tillkännagav idag expansionen av sin europeiska verksamhet med att öppna ett nytt kontor i Stockholm för att stödja sin växande kundbas i Norden.  Logi Analytics kommer att expandera sin europeiska verksamhet ytterligare genom att öppna fler kontor på kontinenten i Europa under 2014.

"Europa har varit vår snabbast växande region under de senaste åren och efterfrågan på våra analyslösningar är fortsatt stark. Vi har historiskt servat Europa från vår verksamhet i Storbritannien, men nu är det dags att öka våra investeringar och utöka vår närvaro på de viktigaste europeiska marknaderna. Vi kommer att öppna flera nya kontor, varav det första är i Stockholm för att göra det möjligt för oss att bättre serva Norden", förklarar Brett Jackson, VD, Logi Analytics.

Logi Analytics har upplevt mer än 600 procents intäktsökning globalt under de senaste fem åren och bolaget kungjorde nyligen en investering i tillväxtkapital på 27,5 millioner dollar för att stödja nya produkter, vidare produktutveckling och expansion på nya marknader.  

Simon Ryan, chef för EMEA, Logi Analytics sa: "Det här är en spännande tid för oss alla på Logi Analytics.  I och med introduktionen av Logi Vision tidigare denna månad är vi redo att kapitalisera på tillväxten av marknaden för Data Discovery, en av de snabbast växande segmenten inom Business Intelligence-marknaden.  Inte nog med att vi öppnar ett kontor i Stockholm, vi fördubblar också storleken på det brittiska teamet för att stödja möjligheterna här och den tillväxt vi erfarit hittills."

Simon Ryan fortsatte: "Med Logi Vision och Logi Info är våra kunder i framkant av att driva affärsresultat där åsikter ersätts av ett datadrivet beslutsfattande.  Efterfrågan på våra analyslösningar fortsätter att växa och vi är glada över att kunna öppna ett kontor i Stockholm för att ta hand om denna efterfrågan.  Vi kommer att fortsätta att bygga vidare på de framgångar vi redan har med partners och kunder från de många progressiva företag som är verksamma här."

Sedan dess europeiska verksamhet grundades i Storbritannien 2008 har Logi Analytics sett efterfrågan på sin teknik öka dramatiskt, på grund av de fördelar Embedded Analytics innebär för en organisation och den framgång som visas av kunder så olika varandra som Eurac, Torbay Council och Network Rail.  Den internationella tillverkaren av bromsskivor, Eurac, såg en omedelbar avkastning på investeringen på mer än 50 procent inom några veckor efter att ha infört Logi Info och Torbay Councils satsning på Logi Analytics levererade en omedelbar avkastning på 123 procent.  

Logi Analytics  

Logi Analytics gör att företag kan höja sitt företags IQ genom att leverera på löftet om analys överallt. Genom att erbjuda både en lösning för dataupptäckt och en plattform för företagsinformation hjälper Logi Analytics sina kunder att möta ett brett spektrum av användningsfall, och möjliggöra för samtliga anställda från kontorshörnet till fabriksgolvet att vara mer informerade, fatta bättre beslut och driva företagets resultat. Med fler än 1 200 kunder runt hela världen uppfyller Logi Analytics analysbehoven hos organisationer som sträcker sig från små företag till Global 2000-företag. Företaget har sitt huvudkontor i McLean, Virginia i USA. Företaget är ett privatägt, riskkapitalunderstött företag med investeringar från Updata Partners, GroTech Ventures, Summit Partners och LLR Partners. För mer information besök http://www.LogiAnalytics.com.

Kontakt: 

Caroline Powell
+44-(0)208-297-5388
carolinep@jdmarketing.co.uk


SOURCE Logi Analytics