Scania effektiviserar sin reseadministration i Sverige med eBuilders molntjänst

Oct 08, 2012, 02:00 ET from eBuilder

STOCKHOLM, October 8, 2012 /PRNewswire/ --

Scania har installerat en tjänst från eBuilder för att effektivisera och samordna sin rese- och kostnadsredovisning. Den 26 mars i år driftsattes tjänsten eBuilder Travel som är en så kallad molntjänst för samtliga Scanias 30 bolag i Sverige. Inledningsvis omfattar tjänsten kostnadsredovisning, men kommer successivt att utökas för att göra hela reseprocessen ännu bättre.

"I arbetet med att effektivisera vår kostnadsredovisning för resor och utlägg, har vi kommit fram till att eBuilders reselösning är en mycket passande tjänst. Med den nya tjänsten kan alla Scaniaanställda nu snabbt reglera sina utlägg samtidigt som vi får en mycket bättre administration ", säger Birger Nagler administrativ chef på Scania HR och tillägger, att företaget nu arbetar med att utöka tjänsten med fler funktioner.

Unika fördelar ger stora besparingar

"Vi är stolta över att kunna hjälpa Scania att effektivisera sina interna reseprocesser och bidra till kostnadsbesparingar på det här sättet", säger Bengt Wallentin VD på eBuilder. Med eBuilder Travel får Scania end-to-end-kontroll av sin organisations reseprocesser. Den mest avgörande fördelen med eBuilder Travel är systemets förmåga att integrera alla delar i kundens resenätverk. Detta omfattar tusentals samverkande företag, såsom flygbolag, järnvägar, hotellkedjor, biluthyrningsföretag, kreditkortutfärdare, banker och skattemyndigheter. Dessa integrationer, tillsammans med eBuilders affärslogik, ger kunderna en väl optimerad process som hanterar de anställdas transportbehov, från bokning till ersättning.

Om eBuilder

eBuilder hjälper företag och organisationer att effektivisera hela eller delar av sina affärsprocesser för resor, inköp och logistik.

eBuilders molnprocesser* utgör ett komplement till befintliga affärssystem. Affärssystemen skapar kontroll över organisationens interna processer, medan eBuilders molnprocesser ger kontroll över processer utanför organisationen - i det globala värdenätverket av partners.

Affärsnyttan är omedelbar i form av lägre administrativa kostnader, förbättrad kundservice och ökad lönsamhet, samtidigt ökar värdet som levereras till kund.  

eBuilder har kunder i mer än 60 länder och har cirka 500 000 slutanvändare. Huvudkontoret ligger i Stockholm med kontor i Kina, Australien och Sri Lanka. http://www.ebuilder.com

*Webbaserad tjänst där betalning sker per transaktion

Om Scania

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 37 500 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2011 uppgick faktureringen till 87,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 9,4 miljarder kronor. Scanias pressreleaser finns på http://www.scania.com/se

För mer information kontakta:
Bengt Wallentin, VD eBuilder
Bengt.Wallentin@ebuilder.com
+46(0)73-545-97-02
http://www.ebuilder.com

SOURCE eBuilder